Man blev paff när man hörde att Mona Sahlin i Agenda tyckte att vi ska värna Sverige och skita i andra. Uttalandet kom under samtalet med Fredrik Reinfeldt angående energiförsörjningen i Sverige.

Bakgrunden är att vi under utbyggnaden av alternativ energi, typ vindkraft, får ett elöverskott i Sverige som vi kan exportera till länder som idag är beroende av gas från Ryssland eller kolkraftvek. Två flugor i en smäll alltså.

Alliansen med centerpartiet i spetsen tror att utbyggnaden av vindkraft och annan alternativ energi kommer att vara så framgångsrikt att de nuvarande kärnkraftverken inte behöver förlänga driften med nya verk. Under mellantiden kan stater i vår omgivning njuta av vårt elöverskott i vänta på att de också startar utbyggnad av vindkraftverk.

Kommer alliansens plan att lyckas. Det vet ingen. Det är först om några år som vi vet det. Om det inte skulle gå att bygga ut alternativ energi i den takt som alliansen önskar skulle vi få elbrist ifall vi inte samtidigt förbereder att förlänga livstiden på vår kärnkraft med nya aggregat.

De som inte verkar tro på att utbyggnaden kommer att lyckas verkar vara miljöpartiet och därmed socialdemokraterna. Därför vill de inte förlänga livstiden på våra verk. Då finns det nämligen ingen återvändo. De är medvetna om att vi får energibrist. So what! Om några av våra elslukande industrier stänger verksamheten ordnar det sig!

Det är i det här perspektivet man ska se Mona Sahlins uttalande. Ingen utbyggnad av eleexporten innebär energiöverskott i uppbyggnadsskedet. Ett överskott som kan användas till att stänga kärnkraftverk eller kortsiktigt sänka elpriset.

Det var nog många som blev förvånade över Monas uttalande. Nu kommer reaktionerna.

SvD skriver humoristiskt om att riva broarna. Naturvårdsverket borde äntligen inse att miljöpartiet inte är jordens räddning. I Europaportalen kan vi läsa:

Mona Sahlins utspel har fått modernas gruppledare i europaparlamentet Gunnar Hökmark att reagera.
- Mona Sahlin motverkar en bekämpning av de europeiska koldioxidutsläppen och går i täten för en protektionistisk linje. Det är dålig Europapolitik, dålig energipolitik och dålig klimatpolitik samtidigt som det är ett svek mot de länder som i dag är beroende av leveranser utanför EU

Protektionismen kan bli ett stort problem för världen. USA och numera Frankrike (DN) kanske är de stora problemen för världens fattiga, men Sahlins linje hjälper inte till.

Industriarbetarna på Metall och Pappers bör nog börja studera finska som en försäkring ifall de rödgröna skulle vinna valet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Sahlin vill att Sverige ska strunta i världens problem!”

 1. Så nu har jag ideerna för ett fordon som går på luft och el med topp prestanda som aldrig behöver tankas.

  En generator som skapar elektricitet i överflöd varmvatten och dricksvatten.
  En lösning på världshungern arbetslösheten ekonomin och miljön.

  Tror du jag kommer få någon hjälp och lansera produkterna?

  Tror knappast det.

  Säger väl en hel del om samhället staten , bankerna mm eller vad säger du?

  Går bra och satsa på halvtokiga ideer från miljardärer men om en arbetare kommer med revolutionerande ideer finns det ingen som sponsrar.’

  Är det inte lite lustigt?

 2. Jag tror du har fel. Om det finns idéer som är bäraktiga finns alla möjligheter. Problemen är oftast att för att få en idé till en användbar produkt går det åt pengar, dvs någon måste ta en risk ifall idén inte bär. Men med en bra affärsplan har man löst även det problemet. Skriv en affärs- eller idéplan!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>