Aldrig att de gamla socialdemokraterna Per Albin, Tage Erlander eller för den delen Göran Persson skulle regera tillsammans med ett extremparti som kommunisterna eller vad de för tillfället kallar sig.

Det var då det. Mona Sahlin tänker erbjuda ministerposter åt kommunisterna Ohly och Co. Mona Sahlin måste ha skolkat under historia-lektionerna. Även så, borde bristen på mänskliga rättigheter i Kina och Kuba avskräcka. Ohly talar sig varm över centralstyrning. Jag vet inte om det är Stalin han tänker på men det är något åt det hållet.

Håller demokratin i socialdemokraterna på att urholkas? Ja det verkar inte bättre. Med avledningsmanöver försöker Lena Hjelm-Wallén i SvD dölja att sossarna numera aktivt samarbetar med ett extremparti. Tage Erlander gråter säkert i sin grav.

Extremhållningen i socialdemokratin har inte uppmärksammats på rätt sätt. Rapport, som ju inte direkt är opartisk, tiger. Varför kan man undra. Är inte demokratin värd att försvaras? Thomas Gür gör ett försök i SvD men fler borde följa efter.

Jämlikhet, rättvisa och solidaritet är ledstjärnan skriver Claes Borgström (S) i DN. I kommunistisk tappning har dessa ord en annan betydelse vilket alla som inte skolkade vet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

7 Responses to “Sahlin offrar socialdemokraternas principer”

 1. En socialdemokratisk majoritetsregering med stöd av två partier som man redan har samregerat med i två mandatperioder,och vänstern än längre än så? Jag hoppas att du är medveten om att alla de partiledare och fd socialdemokratiska statsministrar du tar upp i olika former har sammarbetat med vänsterpartiet. Naiv skräckpropaganda är det du håller på med.

  Vi vet både du och jag att Lars Ohly inte komemr att bli försvarsminister eller utrikesminister. Jag skulle däremot inte ha det minsta problem med att se honom som Socialminister, inte minst utifrån den totalvändning som behöver göras från den vidrigt värdekonservative Göran Hägglund.

 2. Kort sagt är det så här:

  Alliansen har idag ett mycket väl fungerande samarbete mellan fyra partier som på inga sätt kan ifrågasättas utifrån ett demokratiskt perspektiv.

  Socialdemokraterna har ett samarbete med Vänstepartiet var demokratiska övertygelse i högsta grad kan ifrågasättas. Kom ihåg att det var ”under galgen” som Ohly avsade sig epitetet kommunist.

  Alltså, socialdemokraterna försöker nu leda bort uppmärksamheten från det faktum att am djupt samarbetar med ett parti, Vänsterpartiet, som är precis lika tveksamt som Sverigedemokraterna, fast utifrån andra utgångspunkter.

 3. Att samarbeta är nog så allvarligt men att regera tillsammans är förskräckligt. Av din kommentar, Victor, förstår jag att du betraktar Ohly som tillhörande B-laget, vilket hedrar dig. Frågan är om kommunisten Ohly accepterar detta och är villig att lämna rummet när demokratifrågor och andra känsliga frågor diskuteras. Nej principen har nog offrats.

 4. ”Aldrig att de gamla socialdemokraterna Per Albin, Tage Erlander eller för den delen Göran Persson skulle regera tillsammans med ett extremparti som kommunisterna eller vad de för tillfället kallar sig.”

  Har du helt missat det faktum att dagens Vänsterparti står till höger om sossarna under Per Albin eller Tage Erlander?

  Det finns ingenting extremt med Vänsterpartiet, de är ungefär som sossarna var för 20 år sedan.

  Den här kommunistskräcken är så jävla fånig.

 5. Jag instämmer helt med Alex.

  Sanningen är ju att Vänsterpartiet i mångt och mycket står för samma politik som Tage Erlander, medan S under de senaste 20 åren glidit åt höger.

  Visst finns det fortfarande extremister inom Vänsterpartiet, men det rör sig om ett fåtal. I stort är V idag ett reformistiskt socialdemokratiskt parti.

 6. Du menar väl inte att kommunisterna saknar visioner och ideologi? Säkert är det några inom vänstern som inte har förstått vad kommunism står för. Som sagt, alla kan inte sin historia.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Varför pratar man mot bättre vetande?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>