Partikongressen gav inga klara besked om hur Ohly och hans kommunistiska idéer ska hanteras. Istället verkar det som om partiledningen hade all möda i världen att hantera sin egen vänstersida. Det bådar inte gott.

”Vi ska ha ett samhälle utan vinster” säger Ohly. För att inte tala om motståndet mot alternativ sjukvård och skola. Sossarna som mittenparti kommer att ha problem. Som om det inte räckte med kommunistiska inslag vill miljöpartnern föra oss tillbaka till ”häst och vagn”. Miljöpartiet med sina unga väljare verkar varken ha bil eller bo utanför innerstan. Att industriarbete kräver energi har man ingen aning om..

SvD skriver ”Hellre kärnkraft än fagra drömmar”. DN håller med ”Och i valet mellan kärnkraft och fossila bränslen är den förra tveklöst att föredra.” Alla utom miljöpartiet inser att vind- och solkraft bara kan bli ett komplement. De kloka inom miljöpartiet inser naturligtvis detta också, men vad gör man inte för att komma åt regeringsmakten och många verkar lättlurade.

För att mildra kopplingen till Ohly och miljöpartiets vänstersida flirtar man med entreprenörerna och småföretagare! Som om socialdemokrater, Lo och kommunister någonsin brytt sig om små företag. Med ny förmögenhetsskatt ordnar det sig ändå. Inga företag ska lyckas bli förmögna vilket bättre stämmer med Ohlys tanke om ett samhälle utan vinster.

Hoppet för vänstern är sorgligt nog att många är beroende av bidrag. Väljare som kan klara sin egen försörjning skulle aldrig rösta på vänstern. Helle Klein på Aftonbladet inser nog också detta.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Sahlin kommer inte att klara Ohly”

  1. Socialdemokraterna har haft regeringar utan egen majoritet ledda av partiets stora ikoner.Dessa regeringar har varit beroende och i händerna på ett parti som fick bidrag från sovjetkommunismen.Sverigedemokraterna är rena söndagsskolan,men våra dagars kommunister blåser nu i dom stora instrumenten för att höja tempraturen nu.Se tillbaka på tiden när kommunisterna dirigerade de socaldemokratiska regeringarna,varför talas det inte om detta?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ohly ger sig inte!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>