Jinge tar verkligen i när han sågar Bodström. Och jag håller med. Jag har aldrig gillat att man skyller på andra. Alla kan göra fel, men det är fegt och oärligt att inte erkänna sina felsteg.

Jinge påminner oss om Bodströmsamhället. Han skriver:

Alla har vi hört uttrycket ”Bodströmsamhället”, ett talesätt som fick efterträda olika varianter på Orwells mardröm. Det var Thomas Bodström som importerade de amerikanska terror- och spionlagarna från The Patriot Act, det var också han som ändrade lagen så att polisen numera får göra hemliga husrannsakningar mot folk som inte ens är misstänkta för brott, att de får avlyssna telefoner, bostäder (bugga) och även placera dolda TV-kameror i lägenheten.
……
När det gäller FRA- och IPRED-lagarna så ska vi också vara klara över att dessas tillkomst härrör sig från tiden med Bodström som justitieminister.

Nej, vi har inte glömt det. Bloggare och piratpartiet gör allt föra att vi inte ska glömma. Vi lär inte heller glömma att det är alliansen som verkar införa Bodströmsamhället. Varför man gör det kan man fråga sig. Vågar man inte rätta till alla dumheter som de forna rödgröna hittade på? Det ironiska är att alliansen alltid får skäll vare man håller med de rödgröna eller inte.

Eva Franchell var den som först uppmärksammade Bodströms svek i sin bok och skriver i SvD:
Men jag minns att hon efter avvisningen kände sig grundlurad och anklagade sig själv för att ha varit så himla naiv.

Sydsvenskan har läst svar från Göran Persson och skriver:
Persson skriver också att han har ”en annan minnesbild” av handläggningen än den som nu har beskrivits i mediernas rapportering om boken.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>