Politikerna i Sverige har skygglappar för vad som händer i världen. Sist hörde jag Östros prata lyriskt om sina skatter och främst förmögenhetsskatten. Peter Wolodarski i DN har rätt i att politikerna borde lyfta blicken. Alliansen har visat att de kan hantera krislägen och det är en sådan regering svenska folket vill ha. Förmögenhetsskatten visar bara att de rödgröna inte är mogna att ta ett sådant ansvar.

Förmögenhetsskatten läckte som ett såll under sossarnas regeringstid. Nu ska det bli ändring säger Östros och föreslår en obligatorisk förmögenhetsskatt för de rika. Inom parentes är det många av dessa rika som ger jobb åt sossarnas väljare!

Så här kunde man göra tidigare för att reducera förmögenhetsskatten.

- Generellt: Köp taxeringsfri tillgång för lånade pengar
- Köp jordbruksmark, vars taxeringsvärde inte var underlag för förmögenhetsskatt
- Köp skogsmark, se jordbruksmark
- Köp konst
- Investera i onoterade aktiebolag
- Investera i de marknadsnoterade aktiebolag som saknar taxeringsvärde
- Investera i utländska aktier
- Starta eget aktiebolag och stoppa in pengarna i, som onoterat blir taxeringsvärdet noll
- Köp premieobligationer vid årsskiftet (har jag för mig hade noll i taxeringsvärde eftersom de blev olönsamma annars)
- Köp en bostadsrätt med noll i taxeringsvärde
- Köp extra bostäder (även villa) med rejält läge taxeringsvärde än marknadspris, gärna för lånade pengar, och hyr sedan ut
- …

Listan är hämtad från Cornucopia som också har analyserat vad obligatorisk innebär. Rikt folk inklusive sosse aristokrati köpte gårdar på landet eftersom dessa är skattefria. Man kunde också stoppa in pengarna i eget bolag och räknas då som arbetande kapital och blir därmed skattefria.

Att ändra på detta innebär att många svenska bönder tvingas lägga ner eller sälja. Företagare får ännu sämre lönsamhet om kapitalet förmögenhetsbeskattas. Motmedlet är färre anställda eller sälja.

Att täppa till kryphålen blir omöjligt så Östros tal om obligatorisk skatt är rent ut sagt skitsnack. Skatten gör det förmånligare för utlänningar att äga i Sverige. Varför får inte svenskar äga något i vänsterns värld och varför måste rika med kapital flytta utomlands?

De som verkligen åker dit är pensionärer med hus köpta för länge sedan och numera utan lån. Lösningen är att ta lån eller sälja huset för att betala skatten säger de rödgröna. PRO som kämpar för sossarna åker på en riktig stjärnsmäll.

SvD, Kent Persson

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Så här fixar de rika rödgröna förmögenhetsskatten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Det här behöver politikerna fixa för företagarna
  2. Miljöpartiet och djuraktivister

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>