Med Östros som nickedocka och Mona Sahlin som lyssnar och inte ger några besked är det inte underligt att socialdemokraterna backar. Lägg man dessutom till att partibossarna verka sko sig är procenttalen förståeliga.

Men inte heller alliansen kan vara glad. Kräftgången för de små partierna sitter i. SvD anser att valallians är det enda tänkbara. Något annat vore tjänstefel. Det är lätt att hålla med. Motståndet ligger väl i att det blir svårare att profilera sig, men det han man ju ändå inte lyckats med. Själv tror jag att det är fler som vill rösta på alliansen än på något parti.

Trygga valsegern och ta itu med Sveriges problem borde vara nästa steg. Villkoren för företagarna är viktiga om vi ska komma bra ur krisen. Tyvärr är det bara negativt på den fronten.

Även Företagarna känner sig manade, precis som Svenskt Näringsliv, att i SvD bemöta den negativa synen på näringslivet. Det är bra att Företagarna engagerar sig. Tyvärr är de för det mesta ganska osynliga. De har stillasittande accepterat alla dumheter som framför allt socialdemokrater och LO har hittat på. Problemet är att en företagare orkar inte debattera med politiker och för politikerna är företagarna inget hot. Så Företagarna bör vässa sig i politisk övertalningsförmåga.

Anders Borg menade säkert de stora företagen när han kritiserade svenskt näringsliv. Jakob och Marcus Wallenberg känner sig i alla fall träffade och går i svaromål på DN debatt. Men Anders Borg det finns massor av små företag som inte behöver känna sig träffade.

Socialdemokraterna påstår sig stå på entreprenörernas sida. DN konstaterar torrt: Det finns skillnader. I synen på vilka företag som får ge vinst till ägarna till exempel.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

2 Responses to “Så går alliansen vidare”

  1. Inte förvånad
    april 5th, 2009 at 21:44

    Det ser mycket kaotiskt i politikerleden jusst nu. De höga lönerna för dessa limosinåkande pack är orsaken till folkets vrede. Gå ut och lussna.. Vakna. Vill inte ens tro på Gurun från USA.Obama. Han har en underbar stämma med eftertryck men han är en ”dö anka” i dessa dagar. Tyverr tyverr. Tyverr. Krisen har lamslagit vår värld och företagsamheten kommer att bli av kriminellt slag .Sanna mina ord. Vi har ju så fina förebilder i topparna och Etiken sitter och gråter någonstans .

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stockholmsvänstern » Wallenbergarna har rätt i en sak, men drar fel slutsatser.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>