Allt är nu sig likt i Sverige. Alliansen tuggar på i det tysta, småpartierna kämpar för sin överlevnad och Reinfeldt tror sig kunna överleva på gamla meriter.

Socialdemokraterna har vaknat till liv och efter Lövens flirt med borgarna dras han nu in i bidragsfållan igen. 

Miljöpartiet har efter en utflykt till liberala idéer återgått till häst och vagn ideologin.

Ytterlighetspartierna kämpar på. Sjöstedt skriker sig hes om att staten borde sköta allt. Mellan varven skäller de på USA men är helt tysta när det gäller Ryssland och Syrien. Sverigedemokraterna försöker hålla våldet utanför partiet men lyckas si så där.

Vad som är anmärkningsvärt är att inget parti tar det här med jobben på allvar. Alla verkar dock vara överens om att nya jobb skapas i små och medelstora företag men till att lägga förslag som förenklar för dessa företag att växa är det långt. Varken Reinfeldt eller Löven vill stöta sig med LO som bara vill se stora offentliga eller privata arbetsgivare.

Så därför går det så här för Sverige de närmsta åren.

Alliansen förlorar nästa val. De rödgröna tar över men förlorar valet därpå eftersom skatter och förlorad valfrihet får väljare att tänka till igen. En ny Allians bildas med jobb och företag som ledstjärna.

Frågan är bara varför Alliansen måste förlora ett val innan  man inser att små och medelstora företag måste stärkas för att jobb ska skapas? Till dess är det inte underligt att folk är arbetslösa.

SvD, DN, AB, Expr, Mobergs, Peter, DHE

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Så går det för Sverige!”

  1. Ja varför måste vi krångla med meningslösa och dyra val? Vi kanske skulle hoppa över det den här gången?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>