Ryssen kommer skallar många. Rädslan för vår granne sitter djupt inne. Med rätta kan man tycka. Få litar på kommunister. Hur mycket ont har inte de gjort under sin storhetstid. Ändå väljer Sahlin att gå i regering med kommunisten Ohly!

Det är annorlunda säger troende socialdemokrater. Kanske det, men kanske Puttinland också är annorlunda. Både DN och SvD tvekar men inser att att något val inte finns. De rödgröna tar i hårt och vill riva upp beslutet vilket Aftonbladet dock redan kan dementera.

Mona Sahlin borde dock ta sig en funderare över den position hon satt sig i. Genom att samarbeta med kommunisten Ohly, som vill ha ett samhälle utan vinstintresse, och med miljöpartiet som ogillar all energi som inte kommer från vindkraft, och genom att besätta EU med EU-kritiker försvårar Sahlin EU till att bli en stark spelare på planen.

För EU behöver bli starkt, behöver få en gemensam energipolitik som omfattar både Rysslands tillgångar och tillgångar förmedlade genom Turkiet. I motsats till DN och SvD tror jag att ett utbyggt samarbete mellan EU och Ryssland tvingar på sikt Ryssland att följa samfundets spelregler. De ekonomiska konsekvenserna blir annars alldeleles för stora.

Bildt sammanfattar det hela bra med en koppling även till klimathotet: Vi behöver en tydligare europeisk politik för att undvika energiberoenden som kan få politiska övertoner. Och vi behöver en tydligare satsning på energieffektivitet för att kunna klara klimatpolitikens allt tydligare krav.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Ryssen kommer!”

  1. kan man förvänta sig något ändå? rasistiskt land, rasistiskt folk.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>