Härom kvällen fick vi höra att 6 promille av låginkomsttagarna nyttjar rut-avdraget. Rapport hängde på med antydan till svekdebatt. Ingen berättade vilka som klassades som låginkomstagare. RUT statistiken blir allt besynnerligare.

Hanna Kjöller på DN vet svaret. Med låginkomstagare menas de som tjänade mindre än 10 000 kr per månad. Hanna Kjöller skriver:

Gränsen har satts vid 124.000 per år, vilket motsvarar en månadslön på 10.000. Det är alltså i hushåll med dessa ekonomiska ramar som nyttjadegraden för avdrag uppgår till sex promille. Det mest förvånande är att det inte blir noll.

Konsekvensen är också att sjuksköterskor räknas till höginkomsttagare, dvs de som Ohly och Sahlin vill klämma åt.

Varför SVT vill driva denna, i min ögon, ohederliga kampanj mot rut förstår jag inte. Lika lite som jag förstår varför vänstern vill ta bort den. Något skumt är det när de rödgröna med SVTs hjälp måste ta till ohederliga metoder för att vi ska förstå att städjobb är fult men laga hus är fint.

SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>