Rick Falkvinge fortsätter att kräva Beatrice Asks avgång. Pudel räcker inte för Falkvinge. Många av oss andra känner avsky för stora delar av sexhandeln och det är nog lätt för oss alla att ta i för mycket någon gång.

I Bjästa tog man inte i alls. Där hyllades istället pojken. Flickan fick löpa gatlopp. Nej Rick Falkvinge ibland måste man säga ifrån och då kan det ibland bli fel som man får be om ursäkt för.

Detta förstår nog även Falkvinge och hans Piratparti så det måste ligga något annat i bakgrunden. I EU är de kraftigt lierade med de gröna och vänsteridéer och det nog där vi hittar svaret. Piratpartiet siktar kanske på att bli ett stödparti till de rödgröna vilket skulle förklara det hela.

Dick Erixon har kommenterat svensk kriminalpolitik: Samhället håller på mannen, oavsett vad som hänt. GP skriver om avsaknaden av civikurage. Om Falkvinge och hans gelikar hade gett den här pojken en varning i tid så hade kanske inget hänt.

Acceptera pudeln Rick Falkvinge och kom istället med förslag på hur sexvåldet ska förhindras. Ska Ask avgå är det för Ipred och FRA men knappast för detta.

SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

28 Responses to “Rick Falkvinge tar ställning”

 1. Vilken lag Beatrice Ask uttalar sig om är inte relevant. Det kunde varit sexköp eller det kunde varit det allvarligare (ja, faktiskt) brottet olovlig körning.

  Det oacceptabla är att justitieministern argumenterar stringent och sammanhängande för att skamstraffa människor som inte är dömda för brott.

  Vilken misstanken är, det är helt ointressant. Att börja prata om problemen med sexköp, i den mån det överhuvudtaget är ett problem, är att försöka skymma den egentliga frågan här: att vi har en justitieminister som aktivt dissar och vill kringgå grundläggande rättsprinciper för ett stigmatiserat bötesbrott.

 2. Du gör en höna av en fjäder och jag tror du gör det för egen vinning.

 3. Nog är det någon som försöker göra en billig poäng alltid, men inte är det Rick.

 4. För att upprepa det uppenbara: Det har inte med sexhandel att göra.

 5. Det här har inte med sexhandel eller med gredelina kuvert att göra alls. Poängen är att vi har en justitieminister som inte har en aning om vad rättssäkerhet är.

  Inte bara den här gången, utan upprepade gånger: FRA, Ipred, Stockholmsprogrammet, och nu Gredelina kuvert.

  Därför måste Ask avgå. Vi kan inte ha en justitieminister som inte förstår var rättssäkerhet, demokrati och mänskliga rättigheter är.

 6. Det är ju det jag säger att det är någon sorts hämndaktion. Men tro inte att det blir bättre med Bodström som minister.

 7. Nej, det har inte ett smäck med hämnd eller liknande att göra, det har att göra med att Ask har gjort klavertramp på klavertramp under sin karriär som justitieminister och helt enkelt är inkompetent på den posten. Att hon dessutom inte klarar av att göra en vettig pudel utan i stället svamlar om irrelevanta saker som att det bara var ett retoriskt exempel och att tidpunkten var olyckligt vald i och med att det är valår i år gör inte saken bättre. Om man inte kan begripa den enkla regeln ”Oskyldig tills motsatsen bevisats” så är man en mycket dålig justitieminister, punkt. Det finns inga ursäkter.

  Att sen försöka försvara denna typ av demontering av rättvisan med hänvisningar till sexuella illgärningar som begåtts är, ärligt talat, irrelevant. Vi har en lag som klart och tydligt säger att vuxna människor inte har rätten att bestämma över sin egen kropp när det krockar med moralism, i praktiken innebär det att jag kan gå ut på krogen och följa valfri tillfällig partner med hem för lite sexuell förlustelse men om jag tar betalt eller betalar för det är det plötsligt kriminellt.

  Det är, enligt min åsikt, en mycket konstig inskränkning av individens frihet då jag får göra rätt mycket annat intimt med andra människor och det är ok att det sker mot monetär ersättning medans just kombinationen sex och pengar är tabu. Jag delar din avsky mot sexhandel när det handlar om tex trafficing, men det är för att det sker under hot, våld och tvång, inte för att det handlar om sex. Ingen människa ska tvingas till att utföra handlingar mot sin vilja, men att kriminalisera sexköp är att rikta in sig på symptomen snarare än problemen och slår dessutom blint så att även fel personer drabbas.

  Ditt exempel med Bjästa är för övrigt komplett irrelevant, för inte vill du väl påstå att flickan i fråga våldtogs mot betalning?

 8. Beatrice Ask införde delar av Bodströmsamhället vilket jag tycker är olyckligt. Jag vill bara påpeka att hjälpa fram Bodtströms parti bara kommer att leda till än värre övervakning.
  Beträffande hennes oöverlagda och felaktiga uttalande får man ha ett visst överseende med därför att det visar sig att det är så svårt att komma åt sexbrytarna. När det dessutom visar sig att polischef själv är delaktig är det inte så underligt att man kläcker ur sig något regelvidrigt.
  Att för detta kräva avgång tyder på någon annan agenda för Piratpartiet.

 9. Huruvida Bodströms vara eller icke vara är knappast relevant för diskussionen om ifall Ask är kompetent på sin post eller ej. Att situation troligen inte blir bättre med Bodström är inte heller mycket till argument vad gäller om man ska se mellan fingrarna när Ask gång på gång visar att hon är olämplig som justitieminister.

  Jag ser ingen som helst orsak att ha överseende med hennes klavertramp för att ”det visar sig att det är så svårt att komma åt sexbrytarna”. Till att börja med anser jag att det är fel att kriminalisera sexköp av princip, speciellt som det finns en mycket godtycklig värdering i det att lagen finns för att komma åt (manliga) torskar som utnyttjar (kvinnliga) prostituerade trots att det i verkligheten är både män och kvinnor som både säljer och köper. Dessutom är sexköpslagen fortfarande verkningslös vad gäller tex våldtäkter och andra övergrepp vilka definitivt är allvarliga problem som måste tas om hand.

  När du trots detta upprepar att sexköpslagen och lila kuvert behövs i kampen mot kommersiell sexualitet (eller vad man ska kalla det) så får du gärna ge exempel på exakt vilka situationer du anser att lagen ska komma åt som inte kan hanteras mha andra lagar! Bjästa är, som sagt, inte ett adekvat exempel.

  Att påstå att Piratpartiet måste ha en agenda för att man kräver att en person ska vara kompetent för sin uppgift ter sig ganska intressant med tanke på att även många personer vars sympatier tillhör både vänster- som högerblocket kräver samma sak. Hur kommer det sig att du skjuter in dig på just Rick då? Är det möjligen så att det är du som har en agenda…?

 10. Försöker se någon slags röd tråd eller försök till samtal i ditt inlägg, men hittar inget. Du gillar Ask, går det bra med Embla?

  Bodström är Lucifer. Akkurat.
  Ask är virke. Obönhörligen.
  Sång är fågel. Flyger.
  Försvara färgerna. Priset!

  Fanns det något mer du ville säga?

 11. Kan inte förstå vad du menar ju mer du försvarar din bloggning Rolf, precis som med fru Ask så blir det ju konstigare ju mer du pratar.

  Sist nu:

  ”Jag vill bara påpeka att hjälpa fram Bodtströms parti bara kommer att leda till än värre övervakning.”

  ???

  Ehh…
  När kom det in i debatten o vad har det med saken/Rick att göra på denna planet?

  Detta hade du kunnat diskutera utan att blanda in allt du redan blandat in o då fått svaret att det finns ingen sån agenda från NÅN av alla nämnda parter i denna blogg…
  Tvärtom så bygger ju Piratpartiets hela ide på att ett sk Bodströmsamhälle ju är det sista som ska finnas på denna gjord…

  Mig veterligt har inte varken Rick, Piratpartiet eller nån annan heller sagt nåt om att man vill hjälpa fram Bodströms parti???

  Fjädern du hittade blir tyvärr mer o mer lik en höna ju mer du förklarar…

  Ha det
  Jan

 12. I Sverige liksom EU kommer Piratpartiet att välja sida. Blir det mer bidrag eller mer arbete?
  Inga svar ges, då tvingas man gissa. Jag gissar på bidragslinjen och då blir det ännu mer av Bodströmsssamhället trots att man, liksom jag, avskyr det. Jag ser Falkvinges angrepp på Ask som en flirt till de rödgröna.

  Har jag fel blir jag positivt överraskad.

 13. Du måste vara galen? Vadå förhindra våld? Alltså istället för att du själv gör något istället. Om du stör dig på PP, inrikta din ilska någon annanstans istället. För det första så flirtar inte Rick med en enda.

  Det som skiljer sig mellan nya politiker och gamla sådana är att väljarna ska få sanningen serverad och sedan döma efter eget tycke. Det de andra politiker gör är att LJUGA! PP har knappast en dold agenda, kanske du som har det? Jag menar eftersom du beskyller Rick för allt sexvåld. Herregud, skärpning

 14. Manuell pingback:

  http://fullmentalstraightjacke.....ationella/

 15. Vill bara inflika en rolig sak :) Du använder dig av Bodströmssamhället, ett ord som pirater började använda! Vi myntade uttrycket, eftersom Bodström står för förtryck av Svenska grundlagar! Om Piratpartiet väljer rött eller blått, bestäms med hur mycket de kan få ut, och endast om de hamnar i vågmästarroll.. Kommer de inte i vågmästarroll, men ändå in, så kommer de hamna i oppositionen, och kommer de som vågmästarroll, så hoppas jag att de väljer blått, då jag själv är blå.. Men det som gynnar PP mest, är det de ska välja. Och där skulle jag ha svårt att se Bodström ..

 16. Om Falkvinge och hans gelikar hade gett den här pojken en varning i tid så hade kanske inget hänt.

  Det var som attan. Att du inte gjorde det själv eller ringde till Rick så hade det kanske gått. Det man inte vet det lider man inte av.
  Det naturliga hade väl varit om de vuxna runt ikring hade gjort det.
  En kurs i sunt förnuft skulle inte heller vara fel.
  Starta gärna ett företagsparti för det behövs. Om kommer inte att göra det åt dig.

 17. Jag verkar ha trampat på en öm tå. Det bekymrar mig eftersom jag gillar Piratpartiet vilket många av mina tidigare inlägg visar.

  Jag tycker dock att Falkvinge går för långt när det gäller Ask.
  Jag tycker också att Piratpartiet tar ställning i för få frågor, därför är det vettigt att fråga om det är ”arbete” eller ”bidrag” som gäller efter valet.

  Tyvärr gissar jag att det blir bidrag och tycker mig ana att Falkvinge håller på att positionera sig i den riktningen.

  Svaret får vi inte förrän efter valet. Om jag har fel så kanske jag ångrar att jag inte la min röst på Piratpartiet, om jag har rätt blev det som jag misstänker.

 18. @Rolf Erikson
  mars 28th, 2010 at 18:36
  _________________________________

  Well om du tycker vi ska ta ställning till ”arbete vs bidrag” så har du verkligen inte förståt vad som våran ide är med piratpartiet.

  Och varför vi inte tar fler frågor än de som vi kan härleda till

  *Delad Kultur
  *Fri kunskap
  *Skyddat privatliv

  Och nej ask har tydligt visat att hon inte är särskilt bättre än bodström, tom sämrre på pr än mr bodström.

  Men när det gäller rättsäkerhet,kriminalpolitik,övervakningsamhälle

  Så står de ideologiskt väldigt nära varandra.

  Sen kommer vän av ordning och säger att bodström är sosse.

  men dock inte mer än till namnet, iaf om man gransaker de frågor han har drivit och de förslag han lagt.

  Men har man en justitie minister som tydligt visar på att hon inte har någon respekt för grundläggande rättsvärderingar utan likt många andra politiker drivs av populistiska driv för att att spela på folks rädslor, genraliserinade missupfattningar osv.

  Allt för att plocka enkla politiska poänger.

 19. Rolf Erikson skriver: ”därför är det vettigt att fråga om det är ”arbete” eller ”bidrag” som gäller efter valet.”

  Nej, faktisk inte. Om jag nu håller en pistol mot tinningen på en miljöpartist, så tror jag inte vedkommande bekymrar sig om om det nu är en miljögiftig blypatron eller en ofarlig stålpatron.

  Det är det samma med diskussion om bidragslinjen och arbetslinjen versus en diskussion om grundläggande, västerländska principer som att man är oskyldig intill dömt, rätt till skyddad privatliv, rätt till skyddad kommunikation, o s v.

  Även om jag är medlem i Folkpartiet, och därmed tycker att arbete är bättre än bidrag, så förlorar arbetslinjen till mitt önska om rätten till ett privatliv och brevhemlighet. Då tar jag gärna med att 200.000 flera personer kanske kommer att få pengar från försäkringskassen, och att det kommer att kosta mig X antal kronor mera i skatt. Det är en pris jag, och sannolikt andra Piratsympatisörer som kommer från högerkanten är villiga att betala. Samma kompromisslösa ställning finns hos Piratsympatisörer från vänsterkanten. De är villiga och redo att riskera 4 år till med Alliansen om de till gengäld kan behålla en privatsfär.

  M v h
  Jan

 20. Trollar karln på sin egen blogg, eller har han totalt missat vad Piratpartiet uttryckligen står för?

  Menar han på fullaste allvar att kritik mot en minister som begår övergrepp på rättsstaten är att ”välja sida” för oppositionen?

  Menar han att alla som inte håller med den rödgröna politiken är korkade om man kritiserar en av sina ”egna” ministrar, trots att hon i det aktuella fallet helt saknar kompetens och sunt förnuft?

  Jag vänder mig till bloggläsarna i kommentarstråden med dessa frågor, för något annat än trolleri verkar ju inte bloggägaren i fråga kunna klämma fram. Varken när inlägget skrevs eller i kommentarsfältet.

  /Andreas – mannen som är pedofil eftersom han inte anser det vara rätt att tortera pedofiler till döds på Sergels torg.

 21. Det var ett riktigt bottennapp i kategorin ”ohederlig argumentation” och ”guilt by association”.

  Att försöka utnyttja upprördheten över Bjästa-fallet till att smeta skuld på Rick och PP är riktigt riktigt lågt.

  ”Många av oss andra känner avsky för stora delar av sexhandeln…”
  Vi som anser att man skall anses oskyldig till dom har fallit känner alltså inte avsky för sexhandeln!? Lysande argumentation…

 22. ”…kom istället med förslag på hur sexvåldet ska förhindras.”
  Asks ”förslag” hade ingenting med sexvåld att göra, det var frågan om sexhandel. Våldtäkt är olagligt redan och pojken i fallet som du pratar om är dömd för det. …och det är ingen, utanför den där hålan där det hände, som har ifrågasatt det.

  …och som har sagts flera gånger tidigare, men som du tydligen vägrar läsa, så är det inte så att PP ”inte säger om det ska bli bidrag eller arbete” utan att ingen kan veta… det är ingen hemlig agenda, det är inte bestämt, eftersom det har att göra med huruvida ”bidrag eller arbete” väljer att börja tänka på grundlag, rättssäkerhet och liknande gamla förlegade uttryck… som de helt har glömt existerar. De som börjar med det på bästa sätt får PPs stöd.

  Det ligger inte i PP:s händer om det blir rött eller blått efter valet… Det ligger i de ”etablerade” partiernas händer.

  …precis som det gjorde i EU där de gröna kom med det bästa alternativet. I Europa är de gröna för övrigt mer center än vänster. Det går inte att översätta direkt till svenska förhållanden bara för att de har ”samma” namn.

  Så om du vill att det ska bli på ena eller andra sättet så är det bara att påverka ”ditt” parti att börja göra ”rätt”.

  Det som håller PP samman är att vi har enats runt att mänskliga grundläggande rättigheter väger tyngre än diverse procentsatser hit eller dit.

  Avslutningsvis så måste jag säga att jag inte alls förstår ditt inlägg… som även det har nämnts tidigare… du har ju ingen logik alls i det du skriver.

  Sätt dig ner, ta några djupa andetag, läs igenom hur piratpartiets politik fungerar så kommer du att förstå… då kommer vi att välkomna dig med öppna armar. ;) …och även om du inte blir en av oss så kommer du antagligen att skriva bättre inlägg framöver om du i alla fall tar till dig de första två råden ;)

  Asch… tänkte att det var slut där, men måste skriva lite till: Du går igång stenhårt på de vanliga argumenten från laghetsare… Barnporr, minderåriga som tvingas till prostitution eller i det här fallet(?) sexvåld, våldtäkt… Men det är inte frågan om det, det är det som är syftet med att slänga sig med de argumenten… att förblinda människor av hat för att få införa övervakningslagar. Men om man läser på lite så ser man att de inte kommer att hjälpa och att argumenten är tagna ur luften och baserade på hittepåsiffror.

 23. Läs gärna HAX senaste inlägg om vad PP varit med och drivit igenom sedan vi kom med i Europaparlamentet… och hur den svenska regeringen stod i de frågorna:
  HAX

 24. Beatrice Ask har verkligen inte förstått något av den debatt som varit under den senaste veckan. Uppenbarligen så har hon heller inte förstått de mest grundläggande rättsprinciper. Det framgår mycket tydligt av de uttalanden hon gör i en intervju i Uppsala Nya Tidning, UNT. http://www2.unt.se/avd/1,1826,.....28,00.html

  Där säger hon bl.a följande: ”Det värsta är att det här har skymt sikten för diskussionen om vad vi ska göra för att unga tjejer inte ska utnyttjas av sexköpare.”

  På något sätt tycks hon också ha fått för sig att kritiken hon fått kommer sig av att det är valår och inte avhängig av innehållet i vad hon sa. Hon uttrycker det så här: ”- Jag har lärt mig väldigt mycket om att vara försiktig med att ge exempel. Det är lite sorgligt för jag tror att vi behöver politiker som deltar i en diskussion. Men man får göra det en annan gång än under ett valår.”

  Nej, Beatrice Ask, det värsta är att du ännu inte, och förmodligen ,aldrig, har förstått eller kommer att förstå att det du givit uttryck för är så i grunden fjärran från vad vi som medborgare i en rättsstat har att förvänta oss av en justitieminister. Den grundsyn du företräder innebär en risk i precis allt det lagstiftningsarbete som du är den högste ansvarige för.

  Din grundsyn, som vi nu åter har fått bekräftad, är inte förenlig med de grundläggande värden som krävs för att uppfylla elementära rättssäkerhetsprinciper. Din oförmåga att reflexmässigt kunna göra skillnad mellan misstänkt och dömd och din uttalade önskan att återinföra skamstraff i svensk straffrätt gör dig utomordentligt olämplig som justitieminister.

  Ni har från alliansregeringens sida redan under den mandatperiod som gått visat er vara kapabla att införa lagstiftning som i allt väsentligt innebär grova integritetskränkningar och flagranta avsteg från grundläggande rättsprinciper som de uttrycks i t.ex Europakonventionen.

  FRA-lagen, som ett första exempel, för vilken Sverige fått klagomål ställda till Europadomstolen mot sig inte bara av drabbade svenskar utan även av vårt grannland Norge.

  IPRED-lagen, som ett andra exempel, i vilken ni inte enbart givit polisiära befogenheter till en utvald industri i strid med all sedvanlig rättspraxis, utan även i valet av påföljd infört just det som vi nu förstått att du vurmar särskilt för nämligen skamstraffet, genom att den dömde på egen bekostnad kan tvingas att publicera domen.

  Som ett tredje exempel den nu liggande propositionen om bl.a drogtester av barn, med vilken du även visat ett närmast skrämmande förakt för den enda kontrollinstans som bedömer ett lagförslag utifrån dess överensstämmelse med våra grundlagar och som ger tydliga signaler om lagförslaget inte uppfyller grundläggande krav på utformning avseende förutsebarhet, proportionalitet etc.

  När lagrådet så uttalar mycket kraftig och tydlig kritik mot förslaget så visar du såväl din inkompetens i lagstiftningsfrågor som din arrogans och maktfullkomlighet genom att helt bortse från denna kritik och lägga fram lagförslaget i oförändrat skick.

  För mig bevisar dessa tre exempel, ställt bortom allt rimligt tvivel, att det du har uttryckt under den senaste veckan de facto är din egen grundmurade uppfattning av hur ett rättsväsende ska fungera.

  Den uppfattningen står inte i överensstämmelse med vad som ska karaktärisera en rättsstat och frågan blir då om rättsstaten ska förändras enligt din uppfattning och därigenom upphöra att vara en rättsstat, eller om du ska tvingas ta din uppfattning med dig och avgå?

  För min del finns naturligtvis bara en slutsats, avgå Beatrice Ask!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Piratpartiets dolda agenda avslöjad // Skivad lime
 2. Idag vaknar man upp,
 3. Att rationalisera det irrationella « Full Mental Straightjacket
 4. Halmdockan Rolf Erikson och våldtäkten i Bjästa « Emil Isberg

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>