Jag har skrivit tidigare om att jag tycker det är svårt när man inte vet vem eller vilka en person eller organisation representerar. I fallet LO verkar det solklart att man representerar socialdemokraterna före sina medlemmar.

Maria Abrahamsson i SvD påpekar detta (själv jämför jag det med att få en trojan i regeringskansliet) och nu även Sanna Rayman i samma tidning. Bakgrunden är att Wanja Lundby-Wedin har blivit putt på att regeringen inte har gått på finten. Sanna menar dessutom att LO behöver förnyas:

Vi må kritisera s för att inte ha kommit särskilt långt med förnyelsen, men tittar man på parhästen LO är läget etter värre. Där har den inte ens börjat.

Sanna Rayman menar också att LO inte har förstått att tiden när sossar och LO kunde ratta Sverige är förbi. Därför är det tråkigt att LO inte har gått samma väg som i Danmark där man har valt att i första hand representera sina medlemmar. Fackföreningar behövs, men vi behöver inga politiska marionetter om låtsas vara fackföreningar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

2 Responses to “Representerar LO sina medlemmar eller är LO toppen lakejer till Socialdemokraterna”

 1. Alliansen är det största hotet mot den svenska modellen och jag tror att det kommer att bli tydligare och tydligare för väljarna. Statsministern Fredrik Reinfeldt låter bollar han får kastade till sig falla till marken.

  Att han inte är någon företrädare för den svenska modellen blir tydligt när han inte fångar möjligheten att inte bara träffa ordförande för LO som också sitter med i Socialdemokraternas VU utan också den personen som är ordförande i Europafacket.

  En dialog med arbetsmarknadens parter borde vara en tillgång när Sverige om ett halvår skall vara ordförandeland och om Fredrik nu ville vara företrädare för den svenska modellen.

  En majoritet av Sveriges arbetstagare vill att LO skall samarbeta med Socialdemokraterna för att skapa ett socialt Europa men detta Europa vill Moderaterna och de andra partierna i Alliansen inte ha.

  Alliansen är alltså det största hotet mot den svenska modellen.

 2. Socialdemokrater har en tolkning av vad som är den svenska modellen. Alla medlemmar i LO röstar inte på socialdemokraterna varför det är ohederligt av LO att säga att de företräder medlemmarna när de i själva verket företräder Socialdemokrater och därmed de Rödgröna.

  Vad som är bäst för mig som medlem i LO stämmer inte alltid överens med vad socialdemokrater tycker och än värre än vad som de Rödgröna tycker.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>