DN skriver idag:

Symtomatiskt nog slutade 00-talet som det började: med islamistisk terror i luften. Det utlöser garanterat mer övervakning, kontroller och avlyssning, men vi bedrar oss själva om vi tror att 10-talet för den skull blir tryggare.

Året har kunnat börjat bättre. Mordförsöket i Danmark gör inte situationen bättre. Rädslan för andra religioner ökar. De är väl bara sverigedemokraterna som jublar, men deras metoder betackar vi oss för.

Varför har det blivit så? Tyvärr diskuteras inte frågan av politikerna. Det är brännbart. England har samma problem. Landet som i generationer har accepterat invandrare har nu tydliga problem, varför?

Det kanske inte finns några lätta svar, men Sofia Nerbrand har i alla försökt. I en kolumn i SvD skriver hon att utgå ifrån religioner är fel. Vad menas med att vara svensk eller engelsman borde vara utgångspunkten. Religionsuppdelning leder till mer eller mindre religionskrig anser hon.

Tyvärr har jag inte sett någon uppföljning av hennes åsikt. Är dagens politiker fega?

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Religiös tillhörighet är ingen bra uppdelning för ett land”

  1. Massinvandring, mångkultur och islamisering är aldrig av godo. Dock är det endast Sverigedemokraterna som inser detta och försöker göra något åt problemet.

  2. Tvärtom, vi behöver fler invandrare. Vi och andra länder behöver dock lära oss hur en nationstillhörighet skapas istället som nu en relegionstillhörighet.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>