Vart är vi på väg? En rektor i Småland har nu bestämt att avslutning i skolan inte får ske i kyrkan. Alf Svensson har uppmärksammat detta i dagens brännpunkt

Vad håller vi på med i vårt land? Har dumhetens fundamentalister, om de nu sitter i skolstyrelser eller i andra kulturvårdande sammanhang, för avsikt att göra barn och ungdomar urarva vår tradition och vår kultur?

Alf ser framför sig att avslutningen sker i svettdunstande gymnastikhallar. Varför säger vi inte ifrån? Vi tiger och förmodligen röstar på Sverigedemokraterna. Ty dessa får ytterligare argument varför invandring är av ondo. Men det är inte invandrare som är problemet utan vi själva. Som inte vågar framhålla vår egen tradition och kultur.

I regel är ortens kyrka kommunens vackraste lokal och den mest kulturbärande. Där har generation efter generation samlats. Där finns respekten för människan både dokumenterad och förvaltad.

Vi har religionsfrihet i Sverige och ska så ha. Men om man inte vågar gå in i en annans religions kyrka utan att vara rädd för att bli påverkad så är det inte mycket med sin religion. Om man inte vill ta till sig ett annat lands kultur och tradition då är det illa.

Från Grännaberget, vår familjs vrå av världen, lyser stjärnan över hela dalen. Den gamle brottarbasen Olle Larsson har monterat upp stjärnan till glädje och stämning för bygden. Ska månne någon få för sig att den för mycket minner om Betlehem och Jesu ankomst? Och tycka att den enbart ska få finnas privat och knappt det.

Moderaternas förslag, att om man kommer till Sverige måste man acceptera svensk lag, tradition och kultur, kanske inte är så dumt. Ännu bättre vore om Imanerna predikade att så länge vi är i Sverige ska vi acceptera Sveriges traditioner. Eller är det fortfarande så att att det bästa sättet att komma till paradiset är att förneka kristendomen eller mörda dem som vissa fanatiker hävdar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Rektor tycker ordet skitbra är bättre än gudomlig”

  1. ”Vart är vi på väg? En rektor i Småland har nu bestämt att avslutning i skolan inte får ske i kyrkan. ”

    Jag har svaret: bort från fördummande religion (eller nyvidskeplighet som det bättre borde kallas). Mina barn ska inte sätta så mycket som en stortå i kyrkan innan arton års ålder. Jag fick aldrig välja. Det ska de få.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ska Jultomten bort även i Sverige?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>