Oppositionen med Juholt i spetsen lovade mycket i gårdagens partiledardebatt. Alla ska få det bättre, inte minst de som saknar arbete. Juholt lovade också att sjuksystrarna skulle få en löneökning som motsvarar jobbskatteavdragen vilket borde bli ca 5000 kr mer i månaden.

Juholt väljer hellre skattehöjningar än jobskatteavdrag. Gapet mellan  arbete och bidrag ska minskas och fler ska kunna bli långtidssjukskrivna.

Reinfeldt frågade förgäves HUR ska detta gå till?

Drömmar säljer och det kan bli Reinfeldts fall. Alliansen har inte precis rosat medborgarna med hur framtidens samhälle ska se ut. Företagare tog Reinfeldt som exempel men verkar inte vilja göra något åt det faktum att en medellöntagare tjänar mer än en medelföretagare. Eller att det i många fall är tveksamt om det lönare sig med utbildning.

HUR kommer nog Juholt inte att svara på. Det är bättre att att folket själva skapar sig en bild av hur det ska gå till eftersom många vill tro att finansieringen kommer att ordna sig.

Sverigedemokraterna ville med hjälp av de rödgröna fälla regeringen. Frågan är om Juholt vågar ta ett nyval nu fast ändå kan man säga att sverigedemokraternas Åkesson vann matchen.

DN, Aftonbladet, SvD, SvD Brännpunkt, SD, Expressen

Bloggar: MMK, Kent Persson, Krassman

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>