Frågan är om det kommer att hända så mycket de kommande fyra åren. Regeringen tittar helst bakåt verkar det som. Framåt är det förvaltning som gäller.

Visst kan man glädjas åt att Ohly är frånkopplad. Inte minst Peter Eriksson gläds åt detta och vill istället hjälpa regeringen med framtidstro. Peter Eriksson hade en bra dag skriver DN.  Reinfeldt och Sahlin gullade mest med varandra skriver SvD.

Det bådar inte gott. För Sverige behöver fler jobb, fler i arbete. Att bara vänta in pensionsavgångarna är inte tillräckligt. Vi behöver mer dynamik i företagen. Sverige har av socialdemokratisk tradition förlitat sig på de stora företagen. Det synsättet behöver brytas. Små och medelstora företag behöver mer incitament för att vilja växa och därmed skapa fler jobb.

LO måste upphöra att hindra en sådan utveckling. Visserligen är det inte lika glassigt jämfört med de stora företagens styrelserum men de kan som tack få fler medlemmar.

Huvudrollen har dock regeringen som måste trycka på Play-knappen och utveckla företagssidan. Pensioner, sjukreformer och andra välfärdsbitar är beroende av att företagen utvecklas och växer. Detta kräver dock samarbeten över blockgränserna vilket tyvärr Aftonbladet tycker är att vika sig.

Risken är därför stor att inget händer om inte regeringen hittar en bra samtalston med i första hand miljöpartiet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>