Piratpartiet med Rick Falkvinge vänder sig emot att de som blir med hjälp av IPRED-lagen anmäld till tingsrätten får inte reda på det förrän efter 30 dagar. Man får alltså inte en enda chans att försvara sig.

I det aktuella fallet där Bonnier och Co anmäler en site med information hämtat före den1 april, trots justitieministerns försäkringar, har Rick Falkvinge hämtat ut informationen. Det IP nummer man anmäler är 77.53.104.102.

Emma kommenterar syrligt att spaningen har gjorts före den 1 april:

Som bekant drog ett gäng arga författare till Solna Tingsrätt för att begära ut abonnemangsuppgifter för en person bakom en ftp-server. Det torde ha ”spanats” innan lagen trädde i kraft och jag undrar hur tingsrätten ställer sig till det.

Jag kanske är paranoid, men vad händer om Bonnier och de andra själva placerar bevisen? Vi läser nu att de kriminella hyr in hackare för sina syften. Finns det kriminella i upplevelseindustrin? I så fall har vi en ny beskyddarhjälp att se upp med.

Anna Troberg tycker på Newsmill att Guillo sviker sin ideal och skriver:

Ja, skrivandet är otroligt viktigt för en författare, men ingår inte god läsarvård också i jobbet? Vem ska läsa ens fina texter, när man bett alla sina läsare att dra åt helvete? Det är det dessa två frågor som svenska författare borde fokusera på, inte fildelningens vara eller inte vara. Fildelning ÄR redan. IPRED kan inte stoppa den.

Anna kommenterar artikeln med att konstatera att antipiratbyrån gärna kopplar ihop fildelning med barnporr. Polisen blir mycket mer samarbetsvillig då som de säger. Anna skriver:

Naturligtvis började man genast att mata rättsväsendet med IPRED-mat. Sedan fortsatte man glatt att anklaga allas våra grannar för att vara pedofiler. Allt för att vi ska bli rädda för att åka dit, rädda för att lite på varandra, rädda för att inte göra som några bolag vill att vi ska göra. Det är faktiskt helt förfärligt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>