Fler väljer att flytta till Stockholm med omnejd. Skälet kan vara studier, arbete eller de möjligheter som följer med att bo i en storstad. Problemet är bostad. Unga familjer tvingas skuldsätta sig på en nivå så att det är svårt se att de någonsin kan bli ekonomiskt oberoende. Alla hoppas på inflation och värdestegringar. Tyvärr fungerar värdestegring på bostad bara om du lämnar Stockholm vilket inte är aktuellt för de flesta.

DN tror sig ha en lösning på problemet genom att slå ett slag för en fri hyresmarknad skissad av Hans Lind. Det är en intressant tanke för som DN skriver: Det är perverst att en lägenhet på Östermalm under långa perioder varit billigare att hyra än en lika stor bostad i Tensta.

Vad gör då Alliansen? Inget skulle jag tro. Fria marknadshyror är ett spöke som de aktar sig för, rädd som de är att tappa väljare. Men Reinfeldt och Borg, se upp för Juholt! Han kanske kommer före med de rätta förslagen för han verkar testa sig fram. Just nu är det barnfattigdomen som han vill ge Reinfeldt skulden för även om Räddad Barnen enligt SvD  påpekade att fattigdomen ökade mest under sossarnas styre. Aftonbladet vill dessutom koppla det till jobbskatteavdraget på något underligt sätt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>