Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Håkan Juholt är säkert en trevlig prick men knappast en statsministerkandidat. För alla som sett serien 9A och blivit förfärad över resultatet från sossarnas dåvarande skolpolitik blir kanske lättade. man kan bli statsministerkandidat ändå!!

Vem är då Håkan Juholt?  Lite illvilligt citerar jag från Nils Dacke:

Han gick ut 2 årig social med mediokra betyg och fick genast jobb på den socialdemokratiska tidningen nyheterna och därför har han titeln journalist trots noll yrkesutbildning. In i riksdagen kom han tidigt och varit aktiv i försvars och utrikesutskotten. Trots detta finns det inga spår av hans långa tid i riksdagshuset, inga motioner, tal, utspel, idéer osv. noll, zip, zero. Trots detta har han avancerat upp till vice partisekreterare och nu ordförande kandidat.

Att valberedningen säger att Juholt var både det första och det bästa valet säger en hel del om röran i partiet. Om man också likt Stalinsamhället röstar enhälligt på Juholt ska nog förnyarna se sig om efter ett nytt parti.

Ohly myser säkert men är det verkligen dags för miljöpartiet att lära sig blanda betong?

DN, SvD, Aftonbladet, Tokmoderaten, Peter Andersson

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

4 Responses to “Är betongsosse utan utbildning en statsministerkandidat?”

 1. Hellre en sosse utan utbildning än ett gäng rättshaverister till borgare med utbildning.

 2. En väldigt slarvig ihopfogad meritlista där man utelämnar det Håkan åstadkommit för att få det att låta som han vore tagen från gatan
  alliansen har väl inte så mycket utbildning de heller
  En civilekonom utan arbetslivserfarenhet, en hemmafru och lite internutbildning

 3. ”Han gick ut 2 årig social med mediokra betyg och fick genast jobb på den socialdemokratiska tidningen nyheterna och därför har han titeln journalist trots noll yrkesutbildning.” Så vad han gjorde när han var i 15-20 års ålder bestämmer hans kunskapsnivå för resten av livet? Och vad finns det som säger att han inte gjorde sig förtjänt av sin titel under sin tid som journalist?
  Och jag instämmer med Birgitta: det kanske är dags att du kollar upp utbildningsnivån hos alliansen innan du klagar på den andra sidan, Rolf.
  Förövrigt börjar jag bli oerhört less på alla diskussioner om de ledande politikernas utbildningsnivå. Vi lever i en representativ demokrati. Smaka på den. R-e-p-r-e-s-e-n-t-a-t-i-v. En sådan som representerar folket. Så då kanske det är dags att kolla på folkets utbildningsnivå. Personligen är jag glad över att vi inte lever i en teknokrati. Men du kanske vill ändra vårt politiska system från grunden?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vi kommer behöva tänka nytt snart — Mikael Persson

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>