I dagarna har vi hört hur Centerpartiet vill bli ett småföretagarparti. Det behövs. Alla, inte minst socialdemokraterna och LO, verkar inte förstå att jobben kommer från företagen.

Gubben i Lådan, Östros, säger nej som vanligt. Centerpartisten Börje Hörnlund saknar tiden då centerpartiet gick socialdemokraternas väg och skriver av sig i DN. Som Sanna Rayman i SvD säger: Tipsa Hörnlund att det går att byta parti!

Att socialdemokraterna inte gillar företag syns alltför tydligt i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i kommunerna. Det kan inte vara en slump att de bästa kommunerna är borgerligt styrda. Flumpolitiken finns inte bara i skolpolitiken. SvD tar Sundbyberg som exempel. Där görs besparingar på skolan till förmån för vad Sanna Rayman kallar bonusprojekt.

Det finns andra exempel. Luleå och Borlänge satsar också på vansinnighetsprojekt med pengar från skolan. De räkna alla med att staten skjuter till mer pengar eftersom skolan är så viktig. De rödgröna politikerna hjälper till. De vill paradoxalt nog att skolan ska höra till kommunen men att ansvaret ska ligga hos staten. Jan Björklund som vill förstatliga skolan suckar, väl medveten om att om kommunerna får mer pengar går dessa till fler bonusprojekt.

Profilering behövs. Vi behöver ett företagsparti. Malin Siwe i DN hoppas att Centern inte ger upp utan fortsätter att tjata.

Vi som gillar Alliansen och ser med förfäran på framtiden om de rödgröna får införa sin flumpolitik igen vill att Alliansen fortsätter att profilera sig. Centern står för bättre näringsverksamhet, Folkpartiet för bättre skola och Kristdemokraterna för bättre social omvårdnad med familjen som ryggrad. Moderaterna som största parti måste ge utrymme för dessa profileringar.

Det är kombinationen som är intressant. Vi vill rösta på Alliansen, helst personval, inte på något parti inom alliansen. Satsa därför på valsamverkan!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>