Varför tror politiker att det är bara politiker som har sunt förnuft och att de vet vad som är bäst för oss svenskar? Att politiker ska ha makt över kyrkan är absurt, vilket jag tidigare har påpekat. Att nämndemän ska vara politiker är lika absurt, vilket målet mot Pirate Bay visar med tydlighet.

Göran Skytte har fastnat för att biskopar i Sverige har inte något att säga till om:

Kyrkans Tidning intervjuar politikerna i den kyrkliga riksdagen, kyrkomötet. En majoritet av dem är emot biskoparna i sak. 40 procent av dem tycker, mindre polerat uttryckt, att biskoparna borde hålla truten.

Våra kyrkliga ledare får vacker rätta sig efter vad politiker tycker. Annat är det med Islams kyrkliga ledare. Har någon synpunkter på att flickorna beslöjar sig, så att man inte på ansiktet kan se om personen är ond eller god, är man religionshatare och politiker är snabba att uttala sig att vi har religionsfrihet i Sverige. Om man inte är kristen förstås. Då gäller politikerns lagar. (Fast man kan ju kalla det rasistiskt, då är det ok).

Nämndemännen är också ett sorgligt kapitel. Andrahandspolitiker utnämns till nämndemän. Politiker som inte lyckas göra karriär i partiet anses ha mycket sunt förnuft och därför lämpliga som nämndemän. Missförstå mig inte, alla behöver inte vara mindre kunniga bara för man är politiker. Men …..

Det är inte bara i Sverige politiker föraktet sprids. Det är synd om de politiker som brinner för något och vill något. Men hur många är de?

Ta EU listorna. Hur många på listorna vill något med EU. De rödgröna och junilistan vill skrota EU. Det låter väldigt kreativt. Ta övervakning, socialdemokraterna införde skärpt övervakning i regeringsställning. Nu vill de ta bort den i opposition, förmodligen för att kommunisterna känner sig förföljda. Ta kärnkraften, socialdemokraterna som sägs företräda arbetarna vill införa energibrist och protektionism med minskade arbetstillfällen som följd , förmodligen för att blidka miljöpartisterna.

Vad socialdemokraterna själva vill är höljt i dunkel. Den hälsosamme ekonomisten sammanfattar Mona Sahlin med:

Skriv som du talar, var en slogan som Posten brukade använda. Skriv som du tänker, verkar vara Mona Sahlins motto. Det vill säga obegripligt.

Internet och alla bloggar förändrar just nu spelplanen. Piratpartiet och Sverigedemokraternas frammarsch hade inte varit möjlig utan Internet. Är det därför politikerna vill följa underhållningsbranschens linje och förbjuda Internet? Följ det politiska spelet om Pirate Bay!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

6 Responses to “Politiker vet inte alltid bäst”

 1. Rolf…..svaret på huvudfrågan är inte svårt. Politiker vet alltid bäst därför att dom är socialdemokrater. Allt som rör svenska folkets intressen / aktiviteter skall socialdemokratiseras. Så och religionen. If you can’t beat them, Join them. Huruvida detta är bra eller dåligt för Svenska Folket spelar ingen roll, huvudsaken är att medlemmarna i SSU får en offentligt avlönad post någonstans. Svenska Folket verkar bestå av en skock får som säger BÄÄÄÄÄÄ och går åt det håll makten pekar.

 2. Eftersom det bara är 2 % som ägnar sig åt politik är det väl snarare så att demokratin urholkas.

 3. Ann-Sofie Wågström
  februari 15th, 2009 at 11:33

  Vad är då en politiker? Ja det är så klart en vanlig människa som har erfarenhet av en hel del beroende på vad man gjort och/eller gör på sidan om politiken.

  Jag har politikerkollegor som är lärare, grafiker, poliser, egna företagare, f d vd, sjuksköterskor med mera.

  Tillsammans speglar den politiska gruppen i en nämnd ett brett skikt av samhället. Det är väldigt få människor som är politiker utan andra erfarenheter.

  Men det finns så klart okunniga politiker precis som det finns okunniga inom alla andra grupper av människor.

  Som kommunalråd får man dock i regel en övergripande kunskap om samhället som få faktiskt har.

 4. Det är en farlig mening som du avslutar med. Om politiker tror att de har en kunskap som få har får vi ett elittänk med följd att man inte bryr sig vad väljarna tycker.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vädra ut unkenheten ur kyrkan « Röda Berget
 2. Kommunmöten är utråkiga

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>