Politiker och väljare behöver inte mötas än på några år. Tur är väl det för politiker och väljare går helt i otakt. De stora partierna verkar leva sitt eget liv avskilda från väljarna.

Juholt åker runt och gråter inför sina partivänner som genast tar honom till nåder. Väljarna däremot avskyr fuskare och straffar partiet i opinionsmätningar.

Reinfeldt får på M-stämman klartecken för sin försiktiga politik medan väljarna vill se mer visioner och satsningar. I brist på motstånd straffas inte partiet men i ett skarpt val vet inte vad som kan hända.

Avståndet mellan parti och väljare är stort. Inte undra på eftersom vi normalt röstar på kandidater som partiet själv utser. Ofta vet vi inte ens vad de heter och ingen utöver partiledarna verkar ha något ansvar inför gemene man.

Nu är det inte bara politikerföraktet som breder ut sig. Underhållning och sport slår både politik och vetenskap med hästlängder. Kanske är vetenskapen i ett  ännu mer bekymmersamt läge.

SvD, DN, AB, Kent Persson, Peter Andersson,Bild:Tecknar-olle

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>