Politiker vet bäst är en mantra som vi levt med under en längre tid. Alliansen har visserligen infört valfrihet på ett antal områden men inte på alla områden. Tydligast ser vi effekten av politikernas styrning i bostadsfrågan.

När politiker styr blir det resursbrist förr eller senare. Det har vi lärt oss där kommunismen härjat. I Sverige ser vi det när det gäller bostäder där efterfrågan är större än tillgången.

Alliansen tvekar med någon form av motivering att folket inte är moget för marknadslösningar. Synd för om marknaden fick styra skulle bostadsbristen vara borta om 10 år.

Om nu de rödgröna vinner valet kommer vi att få leva med bostadsbrist. Vänsterpartiets kongress talade sitt tydliga språk. Mindre valfrihet och mer makt åt politiker är inriktningen. Socialdemokraternas vänsterfalang jublar i smyg i att äntligen få möjlighet att ta tillbaka makten från folket. Men är folket redo att acceptera mindre valfrihet och att bli styrda?

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>