Alliansen eller rättare sagt Anders Borg har inga visioner. Det är bra som det är trots den, som DN skriver: höga arbetslösheten, det svaga nyföretagandet, de omfattande integrationsproblemen, den eftersatta infrastrukturen, de kontraproduktiva och orättvisa marginal­skatterna, bristerna inom sjukvården, den illa fungerande bostadsmarknaden i storstäderna.

Läge för oppositionen alltså. Pyttsan, de väljer partiledare. Socialdemokraterna verkar dessutom tro att om bara staten blir starkare löses alla problem. Erfarenheterna från Kuba och gamla Sovjet är som bortblåsta.

Så med inga visioner och med en opposition som Reinfeldt inte behöver vara rädd för blir politiken tråkig. Något måste göras tycker Poirier Martinsson i SvD: Alliansen bör ompröva sin existens. Fördjupning eller upplösning?

Kanske det, med M helnöjda och med småpartier som förgäves kämpar mot Anders Borg närmar vi oss en upplösning. Kanske behövs detta för att Borg ska fatta att det finns saker som behöver reformeras.

Aftonbladet drar sitt strå till stacken genom att påstå att a-kassan har havererat och skuldbelägger både socialdemokrater och borgare.

Det finns saker att göra och om bara sossarna släpper idén att staten fixar allt blir kanske politiken roligare.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>