Piratpartiet säger nej till Lissabonfördraget och vill att vi börjar diskutera ett alternativ. Tanken är kanske god men Christian Engström glömmer att länderna inte nödvändigtvis röstar för det som är bra för EU utan i första hand efter sina särintressen.

Så även om det fanns något som är bättre än Lissabonfördraget skulle det bli problem eftersom det är omöjligt att täcka in alla särintressen. Därför är det bättre att anta Lissabonfördraget.

Cecilia Malmström skriver: Det finns ingen ork att efter 8 års institutionell debatt nu börja omförhandla ett nytt fördrag.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Piratpartiet vill ha ett bättre EU”

 1. Det är ju egentligen helt otroligt att ”vi orkar inte ta fram något bättre” anses vara skäl nog att anta ett dåligt förslag.

  Med det argumentet kan man ju anta vilket förslag som helst, kanske, säg, ett förslag om massavlyssning av svenska folket… :-P

  För ”det finns ingen ork att efter 6 års institutionell debatt nu börja omförhandla ett nytt lagförslag om FRA”.

  Det är nog säkert också sant iofs, men gör inte saken bättre liksom.

 2. ”Det finns ingen ork att efter 8 års institutionell debatt nu börja omförhandla ett nytt fördrag.”

  Ehh… ok… då kanske politikerna och tjänstemännen som inte längre orkar med sina jobb säga upp sig och se sig om efter en ny karriär.
  Tänk om jag kom in till chefen imorgon och sa: nu behåller vi alla fel i mjukvaran, jag har rättat buggar i sju månader och orkar inte mer!

  Skärpning!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>