Per Nuder skriver i socialdemokraternas tidning Aktuellt i Politiken att det är ändrade villkor nu som gäller om en rödgrön regering tar över. Han skriver inte att det är Ohly som bestämmer, men nästan.

För det tredje kommer inte en socialdemokratisk regering att styra Sverige under den kommande mandatperioden. En röd-grön koalitionsregering är alternativet till en borgerlig koalitionsregering. Vartenda kommatecken i propositioner, instruktioner, regleringsbrev, interpellationssvar och debattartiklar måste de rödgröna ministrarna vara överens om. Så även bedömningen av det ekonomiska läget – själva förutsättningen för att kunna bedriva politik.
Vi behöver fler företag som skapar jobb i Sverige, vi behöver tillväxt. Om detta är Nuder överens om. Vad jag och förmodligen inte han heller förstår är varför LO släpade in Ohly i regeringen. Ohly som hela tiden hotar med avhopp om han inte får som han vill.

Learbloggen i SvD tycker att även MP bör varnas för. MP och Ohlys grundsyn om ekonomi skiljer sig avsevärt från socialdemokratisk och den från alliansen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>