DNs Peter Wolodarski ger i dagens krönika en eloge till Anders Borg och att han har följt upp Göran Perssons sanering av ekonomin och behållet ett överskott i statens budget. Han skriver:

Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans kolleger har fortfarande mycket att leva upp till. De är långt ifrån felfria. De har fortfarande svarta fläckar i sin reform­agenda. Men i ett europeiskt perspektiv finns det få regeringar som i krisens tidevarv kan mäta sig med den svenska.

Man undrar hur det sett ut om de rödgröna hade regerat med Östros som finansminister. Med tanke på alla tokiga förslag från vänsterkantens Ohly och Wetterstrand hade det nog inte sett så bra ut. Den misstanken finns hos de flesta svenskar visar en nyligen gjord undersökning av SIFO.

Peter Wolodarski nämner tre skäl till varför Sverige är i bättre läge än många andra europeiska stater.

  • Starka offentliga finanser
  • Inga dyra stöd till finanssektorn
  • Utgifterna för sjukskrivningar och förtidspensioner har minskat rejält.

Sjukvårdsreformen var en nödvändig reform. Socialdemokraterna ville genomföra en förändring men vågade inte. Med vänsterns inflytande kommer det nu istället bli ett steg tillbaka. Det vore synd. Sanna Rayman i SvD sammanfattar läget bra med orden ” Ja, det har skumpat, men vägen är rätt”.

Att vänstern går ut hårt visar Jinge i sitt inlägg där han beskyller Ilija Batlja för att i själva verket vara en moderat. Med Ohly som finansminister kommer vi att få se på återställare och stora budgetunderskott.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>