Vänstern som inte har haft det så lätt efter kallduschen i valet försöker nu vinna poäng på lidandet i Libyen. Det är osmakligt och visar mycket brist på omdöme. Aftonbladet hakar på eftersom det är Bildt som angrips. Vänstern vill stå på torget och skrika ut slagord till intet förpliktande. Bildt å andra sidan är i Kairo och försöker hjälpa till Egypten.

På Bildts blogg fördöms mördandet i Libyen. I EU har Bildt och de andra utrikesministrarna enat om en gemensam hållning som framförs genom Ashton. Visst inte helt perfekt eftersom Storbritannien kör en egen vända genom Cameron. Att kräva att andra ska göra på samma sätt skulle försvaga EU ännu mer. Något som Khaddafi skulle välkomna.

Det skiter Vänstern i. Det är Bildt man vill åt eller rättare sagt skaffa sig billiga inrikespoäng. Skamligt!

Och hur är det med Kuba nu?

Expressen, DN, Johan Westerholm,Kommunisternas Blogg,SvD ledarbloggen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

7 Responses to “Osmakligt av vänstern!”

 1. Varför är det vänster att tycka att Khaddafi är en tokig diktator som borde vara inlåst i resten av sitt liv?
  Varför är det vänster att tycka att människor som går ut i fredliga demonstrationer och vill ha förändring inte skall stödjas?
  Vem har sagt att dessa länder inte skulle kunna bli demokratiska det finns ju regelverk för vad man ska uppfylla för att bli en sådan?
  Problemet är väl för er att de som startar dessa manifestationer inte är okunniga och analfabeter utan belästa och förtrogna med västvärlden
  Visst är det skrämmande!

 2. Jag tror du missade poängen.

 3. Du missade poängen, som är att folk på vänsterkanten inte har rätt att kritisera vår utrikesminister när han vägrar ta ställning i revolten mot en envåldshärskande massmördare till diktator, eftersom vänsteranhängare i hans ögon alltid tror att Kuba är paradiset på jorden och ”hur är det i Kuba nu igen?”

  Det kallas ibland ”what-about-erism” som i ”what about Cuba?”. Dvs så fort någon från vänstern (eller vad bloggaren anser vara vänster) kritiserar något kan han använda ”jamen, Kuba då?” som argument för att i hans ögon omintetgöra den kritik som levereras.

  Vänstern: ”Är det inte läge att ta folkets parti mot diktaturen?”
  Rolf: ”JAMEN KUBA! HUR ÄR DET PÅ KUBA!”
  Alla andra: ”Nu handlar det inte om Kuba, utan om Libyen, vi kan diskutera Kuba sedan.”

  Det är en av de lägsta graderna av ohederlig argumentation.

 4. Om Libyen och Khaddafi tycker vi alla illa om. Detta är inte det frågan gäller utan att kritiken mot Khadaffi blir kraftfullare om EU kan agera enat.
  Vi tillhör EU och vi har tagit beslut om att ha en enad utrikespolitik.

  Ett kraftfullt fördömande från EU vill jag se som alla utrikesministrar ställer sig bakom.
  Och jag diskuterar gärna Kuba och andra kommunistiska diktaturer.

  Förr eller senare faller diktaturer. Det förutsåg Francis Fukuyama för länge sedan i sin bok The end of history and the last man. Det kommer att hända med både Kuba och Kina.

 5. Ja, EU borde definitivt snabbast möjligt visa en enad front mot diktaturen. Det hindrar däremot inte att Bildt OCKSÅ i egenskap av svensk utrikesminister är tydlig med var Sverige står. Det känns ytterst ryggradslöst att hänvisa till vad EU säger och påstå att han minsann också fördömer regimen. När han gör det som utrikesminister i EU har det inte alls samma betydelse som om han gjort det i egenskap av svensk utrikesminister.

  Jag önskar att Sveriges EGEN utrikesminister visar var han och därmed också vi står, att han lydigt ställer upp på vad resten av EU gör är liksom ingen nyhet eller hemlighet, men jag ser gärna att vårt land och våra politiker har en egen syn på saker, och inte bara passivt faller in i EUs officiella uttalanden.

  Att stå upp för mänskliga rättigheter var förr något Sverige var känt för, nu väntar vår utrikesminister med att fördöma en diktatur tills det han är säker på att diktaturen i fråga faller. Detta är rent pinsamt.

 6. Ja kan till viss del hålla med dig, men pinsamt nja..
  Livet är en balansgång. Khaddafi är en galning och flera svenskar och europeer sitter fast i Libyen. Jag kan nog också hålla med Bildt om att ”låt oss först få hem svenskarna innan vi gör något annat”. Khaddafi skulle utan vidare kunna döda alla svenskar om han är på det humöret. Det skulle vara svårt att försvara slagorden då.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Att ingripa eller inte ingripa?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>