Arbete-vård- skola-omsorg-bidrag är orden inför valet. Alliansen har stafettpinnen i arbete och skola. I vård och omsorg är man på defensiven. Det är dags för omsorgslinjen! Privata aktörer hanterar resursbegränsning men mer skattemedel behövs inom vård och omsorg och inte slösas på massa onödigt.

Att det slösas med skattemedel vet vi nog alla. Kanske det behövs skrytbyggen men jag ser fram emot Johan Ingerös SlösO med egen hemsida där man kan anmäla vad man tycker är slöseri med skattepengar. Det har gett eko åtminstone på SvD som vill gå vidare med mottot ”Valuta för pengarna”.

Strålande idéer. Alliansen borde nappa direkt. Det är tydligt att alliansen inte når ut till alla. Arbetslinjen är visserligen bra men det räcker inte. Jag föreslår: ”Omsorgslinjen med valuta för pengarna”

Allt som de rödgröna föreslår inom omsorgen kan alliansen göra bättre men med valuta för pengarna!

Aftonbladet har insett att omsorg är vinande och skriver ”barnbidrag eller rut?”. Med rut-företagens skatt på 58 % blir svårt för höjda barnbidrag att kompensera. Men det är inte det som är poängen. Alliansen måste ut och försvara omsorgen. Det är i vård och omsorg man inte når ut.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>