Uppdrag granskning visade med förfäran hur det kan bli när verksamheter leds av byråkrater. En byråkrat verkar inte tänka utan läsa texten som fan läser bibeln. Självklart förstår varje tänkande människa att svårt cancersjuka inte kan arbeta, att varje svårt sjuk behöver vård och hjälp.

De skyller på systemet. Det borde vara rött kort och utvisning. Hur svårt hade det varit att lyfta luren och diskutera fallen med en läkare? Istället väljer dessa handläggare, som oftast har rödgrön bakgrund, att protestera genom att spela okunnig om vilka möjligheter en tänkande människa har.

Även jag har stött på dessa byråkrater. För många år sedan hade vi en intensiv kommunikation om huruvida jag var berättigad till sjukpenning och dess storlek. Jag blev alldeles paff. Det rörde sig om tre dagar á 24 kr! Men så var jag ju företagare och de har ju aldrig gillats av sossar och deras handläggare.

På tal om sjukförsäkringen fick jag min dos igår. En man spydde galla över mig en bra stund. Han kom från arbetsförmedlingen, hade ont i benen och bytt knäled. Han var förbannad över att han nu måste söka arbete. Till slut blev jag tvungen att avbryta med att påpeka att huvudet verkar vara mycket alert och han skulle ta hissen istället för trapporna. Många verkar inte förstå att man kan byta typ av arbete och att man genom arbete får en större livskvalitet.

Det hade varit på sin plats att uppdrag granskning hade redovisat att försäkringskassan i många fall bedömer rätt. Om bara de kan inse att i svåra fall måste de lyfta luren och konsultera expertis.

SvD, Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Om sjukförsäkringen och dessa byråkrater”

  1. @Rolf:

    Den där mannen som anvisats att söka arbete hos dig, anställde du honom? Han var ju alert, skriver du.

    Det skulle ju vara jätteroligt om du gjorde det.

    Om inte, vad tycker du om att han anvisats att söka arbete hos dig? Tog han din tid i onödan? Eller var det tvärtom något som du upplevde som utvecklande? Tror du han också upplevde det som utvecklande?

  2. Han sökte inte jobb hos mig. Läget var tvärtom. Jag ville hjälpa honom att hitta ett jobb, men han var inte inrresserad.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>