Mer och högre skatt är de enda de rödgröna är överens om. Jag föreslog i går att hela lönen skulle tas som skatt och att politikerna istället delar ut bidrag efter behov.

Naturligtvis en vansinnig idé. Vi alla vill ha någon form av belöning av våra ansträngningar. Vår hjärna är konstruerad efter belöningsprincipen. Att ständigt höja skatterna passiviserar mer än vad vissa tror.

DN skriver: Socialdemokraterna vill ta från de rika och ge till de fattiga. En så vacker tanke har inte i svensk verklighet att göra.

Socialdemokraterna tar förmögenhet och fastigheter som mått på att det ojämnlikt i Sverige. Förmögenhetsskatt och fastighetsskatten ska därför återinföras. Jobbavdagen försvinner och därmed blir pensionärernas skatt lika med som arbetar. Kommunal jublar. Thörn har ju aldrig gillat att hennes medlemmar har mer i lönekuverten på grund av lägre skatt.

SvD tycker att Sahlin/Östros är en inverterad Bo Lundgren besatta av skatt som de är. Och i gott sällskap är de. Ohly tycker att skatter aldrig kan bli för höga.

Men det är inte staten som kan garantera tillväxt. Om nu inte kommunister och vänsterradikala förstår detta måste det väl ändå finnas några socialdemokrater som inser att tillväxt och välstånd kommer från att företag lyckas med att sälja sin produkter och tjänster. Och det är inte med ökad skatt som investeringar och resultat ökar.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Om 100 % skatt är fel var går gränsen?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Har du råd med sossarnas skattehöjningar? « Kent Persson (m) blogg
  2. Pol Pott Usch!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>