Löven gjorde som han var van vid. Får man inte som man vill så blir det strejk eller nyval då om man är statsminister. Att få som man vill innebär att den eller de som sitter på andra sidan bordet kan önska ändringar eller tillägg till fackets eller nu Lövens förslag och som med storsinthet några kan accepteras av facket eller nu Löven. Och vips är avtalet i hamn.

Men det är här som det skiter sig. Politiker på andra sidan har inte alls lust att förhandla utifrån motståndarens förslag, möjligtvis utifrån sitt eget. Något som fackledare inte överhuvudtaget kan tänka sig. Alltså strejk eller nyval.

En icke fackknuten politiker hade klarat detta med glans. Avgått, slängt ut MP och bildat en ohelig allians med Alliansen. Men nu är inte Löven någon politiker utan facket själv och då går det som det går. Nästa steg är att med gråten i rösten hävda att  det de andras fel. De som inte ville acceptera Lövens budget utan hade mage att vilja utgå från sin eget.

Det är möjligt att man i fackliga förhandlingar kan stoppa förbifarten, lägga ner Bromma, förbjuda vinst i företag, stänga kärnkraftverken och samtidigt erbjuda motparten att ändra i allt annat. Detta fungerar knappast i politiken. Strejkhotet biter inte alls där.

Kanske får Löven fler röster, kanske fungerar hans krokodiltårar men förhoppningsvis vill svenska folket ha representativa politiker som styr Sverige och inte några gamla fackgubbar

No related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Olyckligt när facket styr Sverige”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Släpp valet–Ta chansen nu!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>