På ett effektivt sätt har Ohly satt P för Turkiets försoning med Armenien. Han fick i vanlig ordning med sig alla rödgröna i riksdagen. Det är väl så som Ohly kommer att agera om han blir utrikesminister.

Skrämmande är också att några borgerliga ledmöter inte gillade sin utrikesminister Bildts ståndpunkt utan föredrog uppenbarligen Ohly som utrikesminister.

Fegt var det att socialdemokraternas Urban Ahlin, som påstår sig vara de rödgrönas talesman i utrikesfrågor, inte sa ifrån trots att han föredrar Bildts syn framför Ohlys. Jag undrar vad Ohly har att säga om Bildts besök i Abu Dhabi?

Att MP kör på Ohlys syn är inte förvånande. Om jag minns rätt föredrar några inom miljöpartiet diktatur framför demokrati.

Mona Sahlin då? Man undrar! Kanske Persson hade rätt när han sa att Mona Sahlin aldrig har några egna idéer, hon framför bara andras. I det här fallet Ohlys. Dessutom låter hon anmäla regeringen till KU och därmed säkrar att frågan diskuteras offentligt en gång till.

Stackars Armenier, de hade förtjänat en försoningsprocess.

Uppdatering: Mary Jensen skrev ang. Mona Sahlin: Fredrik Reinfeldt kanske ska ta med Mona Sahlin till Turkiet och låta henne förklara sig själv.

SvD, DN

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Ohly har satt P för försoning med Armenien”

  1. Är det verkligen någon som inbillar sig att Turkiets och Armeniens relationer nästan 100 år efter folkmordet påverkas av vad som sägs i Sverige? Det här handlar inte om det. Det handlar om politikernas heliga ko. Den HELIGA EU-utvidgningen. Bildt mumlar undvikande på frågor om folkmordet. Men kanske ska vi undvika att tala om förintelsen också? Jag menar, vi måste ju tänka på relationerna mellan Tyskland och Israel.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>