Skivproducenterna ger sig inte. Vem hade förväntat sig något annat. Ytterst vill producenterna fortsätta tjäna pengar på en gammaldags distribution. För detta krävs att politiker och artister är med på noterna.

Politikerna verkar snällt ta in allt vad producenterna säger. Artisterna också, fast vissa har insett att den nya tekniken ger klara fördelar.

För att vi inte ska missförstå producenternas goda vilja drar de nu till med att upphovsrätten ska förlängas från 50 till 95 år. Frågan är inte avgjord än, men producenterna är mästare på att snärja politiker, så det är nog bara en tidsfråga. Är det fortfarande någon som undrar vad Piratpartiet har i EU att göra?

Sanna Rayman i SvD belyser frågan och reflekterar:

Och om nu musikkarriären tar slut redan samma år som den började – vad är det då som säger att en artist ska leva av ett 80 år gammal sommarhit?
Mycket kan det kallas, det här förslaget, men det följer inte arbetslinjen direkt…

Sanna har en länk till ett Youtubeklipp också. Sanningen i allt detta är nog att skivproducenterna vill visa för artister och politiker att de är duktiga att ta hand om artister. Att de vill bevara något förlegat för att tjäna pengar ska vi inte förstå.

Att jaga unga fildelare har våran justitieminister gett sig katten på att lyckas med, påhejad som hon är av producenterna. På fredag kommer nästa dråpslag. Då kommer chefsrådman Stefan Reimer med sin utredning. SvD skriver:

I dag kan polisen enbart begära ut de uppgifterna om fildelaren misstänks ha begått ett så allvarligt brott att straffet väntas bli mer än böter.

Men detta vill regeringen ändra på. På fredag presenteras ett delbetänkade i den så kallade polismetodutredningen för justitiedepartementet och justitieminister Beatrice Ask. I direktivet står det att utredaren ska ”utgå” från att polisen ska få möjligheten att begära ut uppgifterna även vid brott där straffet bara är böter.

Just detta kommer också att föreslås i delbetänkandet, erfar SvD.se. Huvudsyftet ska vara att regeringen vill underlätta polisens jakt på illegala fildelare.

Borde inte regeringen tänka på de unga istället för att förfölja dem. Vad gör man åt unga rökande flickor, som kommer om inget görs att insjukna i lungcancer vid 40 års ålder?

Beatrice Ask borde kämpa för att vi får behålla vår frihet istället för att gå i Bodströms fotspår.

Uppdatering: Såg att HAX också förfärades över polisens och Säpos möjligheter. Han skriver:

Och de svenska underrättelseorganen har ju inte världens bästa track record. De har visat sig syssla med en hel del jävulskap som aldrig borde få förekomma. Så att ge just dessa människor card blanche verkar väldigt omdömeslöst…

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>