Idag presenteras vårbudgeten. Redan nu uppfylls alla vallöften så det är klart att man undrar vad som kommer i höstbudgeten. Det känns hoppfullt att man tillsatt en utredning om villkoren för företag.

Alliansens reformer har varit populära för de flesta. Arbete lönar sig mer än bidrag. Mantrat skola, vård och omsorg har fått en mening i Alliansen händer, speciellt nu efter justeringarna i sjukförsäkringen. Aftonbladet ger Björklund beröm för skolan men vill att han gör mer och ställer ännu högre krav på de som vill bli lärare.

Oppositionens inställning att allt kan bli ännu bättre ifall de fick göra ett antal återställare, minska valfriheten och låta staten sköta ruljansen är inte trovärdigt.

Även om det är lönsamt att arbeta saknas det många jobb. Oppositionen vill skapa beredskapsjobb, Det skulle behövas 100 000 berdskapsjobb i så fall, men hur roligt är det att tillhöra B-laget?

Nej det behövs verkliga jobb som endast kan skapas genom att företag skapas och växer. Socialdemokraterna har tillsammans med LO tidigt satt en kriminell stämpel över alla företag med undantag av de allra största. Det är glädjande att den inställningen håller på att brytas och kanske är RUT-företagen en bidragande orsak. Nu gäller det att gå vidare. Regerings förslag på FoU-stöd, 3:12 regler och sänkt restaurangmoms är bra men otillräckliga. Det måste helt enkelt bli lättare att tjäna pengar i företagen for då kommer företag att växa och anställa medarbetare.

Sosse-bloggarnas drömmar om återställare under Juholts ledning hoppas jag förblir drömmar, Med höstbudgeten börjar matchen på allvar.

SvD, DN, Roger Jönsson, Röda Berget,

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Nu väntar vi med spänning på höstbudgeten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Att möta nya kriser, och nå nya framgångar | Gunnar Hökmark

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>