Håkan Juholt har avgått på, vad jag tycker, ett värdigt sätt. Den som är mest ledsen är nog Reinfeldt, för nu börjar allvaret. HJ var aldrig något hot med sitt något yviga sätt men nu är Juholt borta och då räcker det inte att bara vara förvaltande.

Visst är det så att socialdemokraterna behöver ha omtänk på många plan. Inte minst i frågan om vinster i välfärden som jag förtydligade i förra inlägget. Visst är det så att (S) egentligen består av fler partier som enats av pragmatiska skäl. Men partiet ska tacka Juholt för att han på sitt sätt visat att framgång inte kommer med flört med vänsterpolitik utan med en pragmatisk inställning till hur Sverige ska utvecklas.

Reinfeldt måste nu ta flera initiativ. Han kanske inte får igenom allt i det parlamentariska läget som råder, men det visar vart vi är på väg. Barnfattigdom och moraliska välfärdsoegentligheter blir socialdemokraternas linje. Vad blir Alliansens?

Kan vi hoppas på välfärdskvalitet, företagslinje och sparlinje?

SvD, DN, AB, Röda Berget, Böhlmark

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Nu måste väl ändå Reinfeldt vakna upp”

  1. Intressanta vinklar…

    Läs gärna min

    http://fredrik.vartsollentuna......drig-igen/

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gamla tider kommer aldrig igen… » Fredrik och hans Sollentuna -

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>