Löfven tar plats! Med sitt nya lag kommer Reinfeldt att få problem. Inte nog med att Lofvens nya ekonomiska talesperson, Magdalena Andersson, börjar med att berömma Anders Borg för att sedan snabbt lägga till att det behövs politik också för att skapa jobb. Det är mitt i prick och Reinfeldts regerings akilleshäl.

Vi kan ser fram emot en spännande period i svensk politik. Om nu bara MP sansar sig lite så finns ett fullt gångbart alternativ till Alliansregeringen.

Reinfeldts spelar defensivt, precis som det svenska landslaget under Lagerbäcks ledning. Löfven vill gå till anfall och om Reinfeldt vill behålla makten måste han nog byta strategi.

Anfallet heter företag, att underlätta för företag som i sin tur skapar jobb. Löfven siktar måhända också på företagen, men där är trovärdigheten lägre. Minns bara i veckan då Socialdemokraterna ville försvåra för företag att få F-skatt, vilket skulle vara att slå undan benen på alla invandrarkvinnor som nu startar eget.

De forna rödgröna misskrediterar alliansen med vanvård och A-kassan men vem vill bli omhändertagen av kommunal äldrevård eller vem tycker det är rätt att man får A-kassa fast man aldrig någonsin har arbetat?

Dags att kavla upp ärmarna, Reinfeldt!

DN, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Nu har Reinfeldt fått något att bita i!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Väckarklockan ringer, dags att Alliansen vaknar | Kent Persson (m) blogg

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>