I Waxholmsmålet tvingade facket ett bolag i konkurs därför att bolaget inte använde sig av svensk personal. I Fria Tidningen läser jag att Europafacket drivit frågan om sjöfartsstöd och EU har antagit ett direktiv som innebär att företaget slipper betala sociala avgifter och arbetsgivaravgifter för personal från EU.

Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIXPå detta sätt ville facket ekonomiskt tvinga företagen att enbart anställa medarbetare från EU.

Vad händer? Jo företaget Ånedinlinjen gör precis detta. De säger upp medarbetare utanför EU och anställer istället folk från EU precis som facket vill ha det. Då sätter facket, i detta fall syndikalisterna, företaget i blockad.

Ibland tar facken till strejkvapnet bara för att demonstrera sin makt. Jag glömmer aldrig fackets vansinniga blockad mot salladsbaren. Facken och sossarna har levt med att Sveriges framtid är storföretagen. Allt detta är nu ändrat. Vi är helt beroende av de små företagen. Facket har inte hängt med. De blockerar allt som inte facken tycker är bra och entreprenörer har de aldrig gillat.

I Ånedinfallet har syndikalisterna dragit frågan till arbetsdomstolen, men som de säger:

- Det spelar ingen roll om vi vinner eller förlorar i AD. Vi kommer att fortsätta med fler stridsåtgärder tills rederiet ger sig.

Ånedinlinjen verkar villrådig. Du kan läsa deras syn här.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>