Äntligen börjar man ta prostatacancer på allvar. Hittills har PSA provet varit det enda sättet att i tid hitta cancern. Man har dock behövt tjata för att läkaren att ta blodprovet. Man har varit rädd att några i onödan tvingats ta vävnadsprov, därför har man accepterat att några dör istället.

Nu visar utredning att de län som tagit flest PSA prov har och också lägst dödlighet i prostatacancer. Rätt talande men ändå tvekar läkarna! Varför är svårt att förstå. Prostatacancern  är en större sjukdom än bröstcancern men har ändå behandlats olika.

Kanske får vi se en ändring nu. I Stockholm inleder man ett forskningsprojekt i jakt på fler markörer och för den sakens skull screenas alla medelålders män. Men genast dyker det upp förståsigpåare som tycker synd om alla män som inte har cancer!!

Nu är prostatacancer inte den enda sjukdom som det är svårt att få gehör för i Sverige. Kronisk Borrelia är en annan. Dessa patienter måste åka utomlands för att få en riktig diagnos. Man frågar sig hur många MS sjuka i Sverige som fått fel diagnos? Symptomen mellan MS och Kronisk  Borrelia är likartade!!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Äntligen!”

  1. Ja varför tvekar läkarna och socialstyrelsen framförallt. Det undrar jag också.Kan det va ekonomi?? Jag har gjort resan. Tagit psa utan symtom fått prostatan palperad,tagit cellprov och fått beskedet ”du har cancer”. Är nu opererad och utan biverkningar, ja jag kan inte tillverka barn och har ingen sperma vid utlösning men det kan jag leva med var ju 59 när jag fick beskedet. Hela historien finns på min blogg hakanflorin.blogg.se om ni vill läsa hur bra det kan gå. Jag slapp att bli en ny Lasse Brandeby det är så tragiskt för alla som kommer för sent.
    Prostatalös
    Håkan Florin

  2. Tack för att du skriver om Borrelia.

    Är det för att du har erfarenhet av sjukdomen?

    Med vänlig hälsning Hemimamma/ admin BOTA BORRELIA

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>