Makt är inte allt här i livet. Att de i toppen får hyfsad lön och bra pension får inte överskugga själen i ett parti. Socialdemokraterna känns inte igen. Målet helgar inte längre medlen.

Det värsta övertrampet är Reepalus röstfiske i Malmö kombinerat med stöd från topparna i de Rödgröna. Malmö har förvandlats till jag vet inte vad. Göran Skytte var där vid demonstrationen och skriver:

Mina känslor var delade. Jag är för demonstrationsfrihet. Men samtidigt kände jag obehag. Det uppstår en otäck lukt då man kokar en soppa av hat, okunnighet, antisemitism, islamistisk extremism, Hamas, naiva sossepolitiker, svartklädda maskerade vänsterextremister som demonstrerar under parollen ”Det är vi som bestämmer” och en flinande Lars Ohly (blivande minister hos Mona Sahlin om det går illa i nästa val).

Judehatet, som det syntes i Malmö, har uppmärksammats utanför våra gränser. Norge använder Malmö som exempel på hur illa det kan gå. Mona Sahlin, som ledare i de Rödgröna, hade kunnat stoppa detta. Eller?

Det är nu inte bara i Malmö, som socialdemokraterna kör i diket. SvDs Sanna Rayman pekar på många fall där sossarna förlorat markkontakten. Orsaken, tror hon, är det minskade gapet.

Mona Sahlin lyssnar och säger att dagens politik är fel utan att säga vad som är rätt. Om det sägs något är det dunkelt sagt. Som det där med kärnkraften. ”Vi ska inte stänga om kärnkraften behövs, men å andra sidan ska vi inte tillåta att livstiden förlängs om kärnkraften behövs”. Det är en paradox som bara Mona och vänstern förstår. Hennes otydlighet skapar oro bland de kloka socialdemokraterna. Erik Norelius, fd Dala-Demokraten, uppmanar henne att avgå.

Det finns gott om kloka socialdemokrater i partiet. Det är dags att de säger ifrån. Bort med vänsterflummet och in med klok socialdemokratisk politik. Visserligen blir det tuffare för Alliansen, men vi får ett bättre Sverige.

Uppdatering: I dagens SvD skriver Anders Linder med anledning av Sifo siffrorna och samarbetet inom de rödgröna:

Jag blir alltmer övertygad om att det rödgröna trepartisamarbetet är på väg att bli rena katastrofen för Socialdemokraterna, och att 2009 kan bli ett lika ruskigt skitår för Mona Sahlin som för ekonomin.

Sifo siffrorna tyder också på att alliansen bör överväga valsamverkan.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Ni kloka sossar – för Guds skull vakna upp!”

  1. Problemet är att man borde sagt ifrån för 20 år sedan men sossarna hade varken modet eller intelligensen att göra något sådant. Det man sår får man skörda. Vi lever nu i sossarna och liberalernas idealsamhälle – det sk multikulturella.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>