På tal om klarspråk, var har näringslivet gömt sig? Varför slås de inte för företagen. Eller är de höga cheferna bara intresserad av egna bonusar?

Det finns flera små företag i Sverige som behöver hjälp i första hand mot politiker som inte fattar att Sveriges framtid är beroende av de mindre företagens väl och ve, och i andra hand mot facken som aldrig har gillat de mindre företagen.

Men näringslivet och alla dess organisationer är tysta eller i alla fall slås de inte för sin sak. De stora företagen klarar sig alltid och de smarta små utnyttjar brister i systemen. Men alla de andra då, de som är genomärliga och bara arbetar på. De får ingen hjälp, Salladsbaren i salig åminnelse.

Det är visserligen bra att Anders Linder på SvD påminner oss om företagens betydelse och att Sanna Rayman också på SvD påminner oss att ju fler som jobbar i bl.a. företagen desto bättre blir pensionen. Men bland politikerna är det bara Maud Olofsson som uppmärksammat företagens dilemma och det verka hon få mest skit för.

Skulle man för en gång skull kunna tänka sig att näringslivets gubbar och gummor jobbar ideellt och kliver upp i talarstolen och kämpar för företagen? Det behövs!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Näringslivet efterlyses!”

  1. Bara ytterligare ett exempel på alliansens nyspråk. Det är alltså inte hög arbetslöshet, utan få arbetsgivare!

  2. För få arbetsgivare därför att sossarna i åratal har motarbetat medelstora företag. Vi väntar nu på att alliansen gör något åt det.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>