Det är dags för muslimer att ändra på ordningen. Ställ er upp och ta striden. Propagera för det samhälle ni vill ha. Låt inte extremisterna förstöra för er och det mångkulturella samhället, skrev jag häromdagen. Det är påfallande tyst. Någon Imam har fördömt händelsen i Stockholm men säger samtidigt att dödande ibland kan vara berättigat.

Istället bagatelliserar manar att det finns extrema krafter inom den muslimska världen. DN har uppmärksammat detta och skriver:

Säpo har alldeles rätt i att det muslimska samhället kan vara en stor del av lösningen på radikaliseringsproblemet. Men det förutsätter att de muslimska företrädarna erkänner det. Så länge de extrema strömningar som bevisligen finns avfärdas eller bagatelliseras av imamer och personer som Helena Benådad och Mohammed Amin Kharraki är de snarare en del av problemet.

Det gäller för moskébesökarna att hålla öron och ögon öppna och tidigt avslöja extrema individer.  De finns där. SÄPOs räkning är säkert i underkant och det är inte bara SÄPO som borde ha koll som SvD skriver.

Genom att tiga låter muslimer Sverigedemokraterna hålla i taktpinnen.

Fanatism är inte lätt att bekämpa. Framför allt inte där fanatism är ett uttryck för att man känner sig missanpassad och utan meningsfullt liv. Men i andra fall måste det gå att med kunskap skapa en dialog som berikar den extreme.  Tolkningar av både Bibeln och Koranen måste anpassa till dagen naturvetenskapliga kunskaper. Förr fanns det filosofer som kunde överbrygga vetenskap och religion. Tyvärr saknas dessa idag främst för att religiöst kunniga saknar naturvetenskapliga kunskaper.

Fler julattacker är planerade enligt Aftonbladet så säg ifrån nu innan nästa attack kommer!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “Muslimerna verkar inte ta kampen”

 1. Du skrev häromdagen att ”Det är dags för muslimer att ändra på ordningen. Ställ er upp och ta striden.”

  Helena Benaouda, Mohammed Amin Kharraki och Stockholmsimamen använder sig av taqiyya (nödlögn) som är vanligt förekommande för att skydda och befrämja islams sak och tro.
  Kassettband eller DVD med uppmaningar att döda judar, är ingen nyhet när det gäller arabisk antisemitism.

  Hur som helst materialet om nya trender i arabisk antisemitism presenterades för FN: s människorättskommission, Genève den 28 september 2010.
  http://vimeo.com/16779150

 2. Jerry, du verkar vara seriöst efterbliven. Jag är själv från ett muslimskt land och jag har aldrig hört talas om ”taqiyya”. Begreppet existerar säkert, men alla muslimer ljuger inte till höger och vänster och konspirerar mot judar så som du lägger fram det. Du är ju tydligen nazist, om man ska resonera som du gör (med samma mentala kapacitet som en efterbliven insekt).

Trackbacks/Pingbacks

 1. Varför säger inte muslimerna i Sverige ifrån?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>