Vi har genom historien lärt oss hur en diktator agerar. Vi har ju haft några. Vilka som varit värst vet jag inte men än idag finns det länder som kraftigt förtrycker sitt folk. Några använder även demokratiska ord i sin propaganda.

Revolutioner som de kommunistiska har bara lett till nya diktaturer men då benämnda som i folkets intresse. Låt oss hoppas att resningen i Egypten får ett för folket lyckligt slut.

DN, SvD, Bildt, Aftonbladet, Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Mubarak agerar som en diktator ska”

 1. Ja, läget ter sig allt mer kritiskt i Egypten – det kommer att smälla!

  Båda sidor spelar in i varandras händer med sina handlingar och mothandlingar.

  Regimen känner folket och utnyttjar det maximalt.
  De ”väntar ut” folkets logik som kommer att övergå till känslor – då kan armen användas som redskap för att ”skydda” landet från ”statskupp”…

  Då blir det armen som tar över och skyddar landet från sönderfall – förhoppningsfullt utan blodbad, men ändå tveksamt att det händer utan blodbad.

  Sedan är vi åter där Egypten (Militärkuppen) varit sedan de befriats från engelsmännen – Gamal Abdel Nasser var en egyptisk MILITÄR och politiker.
  Han var landets president mellan 1956 och 1970, sedan kom Anwar Sadat en egyptisk MILITÄR och politiker som var Egyptens president 1970–1981.

  Hosni Mubarak blev 1972 ställföreträdande krigsminister, och utsågs året därefter till flygmarskalk.
  Sadat efterträddes av vicepresident Hosni Mubarak, som var närvarade men undkom oskadd attentatet (liksom den svenska ambassadören Olof Ternström), och som valdes till den befattningen den 13 oktober vid en folkomröstning med 98,5 procent.

  En av Mubaraks första åtgärder var att frige de religiösa och politiska fångarna från krisen i september..!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>