Framgången hos väljarna har skapat huvudbry i miljöpartiet. Det där med miljön har ju låtit bra och vem vill inte ha en bättre miljö? Men sedan då? Nu förväntar sig väljarna något mer!

Att förbjuda bilar i landsorten och att proppa igen biltrafiken i Stockholm har väl de flesta tagit som ren retorik. Nu hade MP chansen att presentera sina storstilade planer för hur vi ska ha det i Sverige, med jobb , med sjukvård och tillväxt.

Vad blev det? Det ska bli billigare att reparera cykeln!!! Om det åtminstone hade varit tandläkarräkningen, nej hål i slangen är viktigare än hål i tänderna!!

Jag trodde att förslaget att lämna smutstvätten på Centralen tog priset, men jag hade fel.

DN, SvD, AB,

No related posts.

Tags: , ,

2 Responses to “MP är inte situationen mogen”

 1. Krister Nässén
  juli 4th, 2012 at 15:24

  Som någon skrev tidigare: denna blogg är så skrattretande usel att den bara måste läsas.

  Lite kommer jag att tänka på Kenneth Bouldings klassiska ord: ”Den som tror på obegränsad tillväxt på en begränsad planet måste vara antingen en obotlig idiot eller också nationalekonmom.”

 2. Jag vet inte vad du lägger i ordet tillväxt men vi behöver göra mer och inte mindre så att de som idag svälter får mat och drägliga levnadsvillkor. Jordens befolkning kommer att nå 10 miljarder för att därefter minska. Idag räcker inte energitillgången för oss alla.
  Miljöpartiet föreslog barnbegränsning för inte så länge sedan. Jag tycker det är en hemsk tanke och vill istället se satsningar som lyfter de allra fattigaste och då behövs mer energi än vi idag har. Någon föreslog att vi om 10 000 år behöver hämta energi från galaxerna!!
  Vart utvecklingen går vet vi lite om men att som miljöpartiet sträva efter en återgång till om än raljerande ”häst och vagn” är feltänk.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>