Har solidaritet ändrat betydelse för socialdemokrater? Det verkar så. Mona Sahlin tog illa vid sig av SvDs beskrivning av rivna broar och försvarar sig med att elpriserna blir lägre. Precis som SvD sa om pilsnerpriset. Någon solidaritet med andra är det inte tal om.

Men allvarligt då. Vad händer om vinkraften inte klarar att ersätta all kärnkraftsel innan verkan av åldersskäl måste stängas? En realitet som många av oss tror kommer att gälla. Inte är det solidaritet med vår basindustri och dess medarbetare. Vi kan inte ens importera el eftersom vi enligt Sahlin inte ska bygga ut kabelnätet.

Så den nya solidariteten riktas mot miljöpartiet som för säkerhetsskull representeras av två personer. Med hjälpa av naiva miljövänner och kommunister, som båda verkar sakna verklighetsförankring, ska makten återtas. För att göra vad med?

Den verklighetsbristande solidariteten ska skapa ett protektionistiskt Sverige. Att miljontals svälter, att vattenbristen ökar är inte våra problem. Ewa Björling är bekymrad. Mona Sahlin vill följa USAs exempel med katastrofal utfall för jordens alla fattiga.

Eftersom Solidaritet har tidigare varit ett hedersord för socialdemokratin är det ledsamt att se hur strävan efter makt förändrar idealen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Monas solidaritet har bytt skepnad”

Trackbacks/Pingbacks

  1. På tiden att elmarknaden kommer i fokus « Röda Berget

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>