Inte nog med att Mona Sahlin har två omöjliga parter i sin rödgröna koalition, miljöpartiet med önskan om återgång till häståldern och vänstern med önskan om kommunismens återupprättelse, hon har problem även med diskussionerna inom sitt eget parti. Sydsvenska Dagbladet skriver idag:

Året kunde ha börjat bättre för socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin. Efter beskedet mot slutet av året i fjol att väljarnas förtroende sviktar betänkligt verkar ett allvarligt internt bakhåll vara på gång i Skåne.

Till viss del har socialdemokraterna sig själv att skylla. Öppna diskussioner och kritik har ju aldrig setts med blida ögon inom partiet. Så även denna gång. Hans Hoff, ordförande för socialdemokraterna i Halland och medlem i partistyrelsen, tycker att kritik skall skötas internt och i det dolda. SvD skriver:

Det finns ju inte en borgerlig pr-byrå i världen som kan skada socialdemokraterna så mycket ledningen i Skåne gör med de här utspelen, säger Hans Hoff.

Vi får se vad s-bloggarna tycker. Påhoppet på Rosemari Södergren, s-bloggare som också driver en intressant kulturblogg, ser inte bra ut. Hon får kommentaren från annan s-bloggare:

Du skriver då om all dynga som kan tänkas finnas. Man ser du radar upp dina inlägg på sossebloggen.
Men skriva nåt som stöder sossarna och de sämst ställda i samhället ser man lite och ingenting om.
Var är kampen mot alliansen .

Det är klart att ordet är fritt, än så länge, men det skulle inte skada om s-bloggarna på allvar tog sig i kragen och började debattera även om de rödgrönas program. För de flesta socialdemokrater vill väl ändå inte se Lars Ohly som finansminister? Eller som Vänsterpartiets ekonomiska talesperson Ulla Andersson stolt kommenterar: ”Det låter väldigt likt hur vi resonerar”.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>