Socialdemokraterna har tvingat ut kvinnorna att jobba i den offentliga världen. Till vilken nytta då för kvinnorna. Jämför man bara generationerna före och efter min ser man att kvinnorna har förlorat mest. Innan socialseringen var det kvinnorna som bestämde och styrde. De var entreprenörer uti fingespetsarna. Nu går de på knäna utan inflytande.

Det finns undantag. Trots, inte tack vare, har några få lyckats få inflytande och vara drivande. Allt detta är en känsla jag haft, men knappast våga säga utan att bli hånad som kvinnofientlig. Därför är det befriande att Elise Claeson i sin kolumn understyker hur rätt min känsla har varit. Elise skriver:

Kvinnorna blev målgruppen för en välfärdssocialism som vi fortfarande lever i. Med höga skatter och ett vidlyftigt bidragssystem socialiserades den lilla borgerliga värld där kvinnorna verkade. Hemmafruar, kärnfamiljen och småföretagare förföljdes mer än storkapitalister. Kvinnorna skulle utföra kvinnosysslor som anställda i offentlig sektor, inte bli småkapitalister som bondmororna.

Det är förvånade att kvinnorna fortsätter att rösta på sossarna. Med skräckpropaganda lyckas Mona Sahlin och hennes gelikar få kvinnor förstå att borgerligt liv är sämre än att leva i ett träsk. Aftonbladet hänger på och skriver:

Medan den moderatstyrda alliansregeringens politik innebär en backlash för kvinnornas frigörelse vill Sahlin göra jämställdheten till en valfråga.

Det är ofattbart, men de förtryckta kvinnorna i vissa arabländer lär visst också ihärdigt försvara sitt system. Helle Klein i Aftonbladet och Mona Sahlin och alla andra kvinnor, som lyckats trots sossarna, borde ta sig en funderare över andra kvinnors situation. DN tror dock att frihet enligt de rödgröna inte blir den valframgång som de hoppas på.

Elise Claeson vädjan är kanske ändå förgäves:

Nationalekonomen Röpke talar om ett civilsamhälle där privat egendom och sparkapital ger oberoende, trygghet och egenmakt. Där finns vår tids uppkopplade bondmoror. Borgerliga Alliansen, led oss dit!

Nu är det inte bara kvinnor som har luras av de socialdemokraterna. Även invandrarna kan känna sig lurade. Istället för att utnyttja den kapacitet som invandrare utgör passiviseras de. Facken jublar, men med Sverigedemokraternas framgång borde tysta jublet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Mona Sahlin fortsätter med att grundlura kvinnorna”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Valfrihetens dilemma

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>