Man undrar om Åsa Petersen på Aftonbladet sett samma duell som en annan. Flammande röd och obekväm försökte Mona Sahlin snärja Fredrik Reinfeldt. Det gick inget vidare. Det var bara vid frågan om de religiösa friskolorna som Mona Sahlin kändes igen.

Åsa Petersen tyckte tvärtemot att Mona Sahlin lockade fram statsministern ur sitt ide. Jag uppfattade det mer som att Reinfeldt till slut tröttnade på Sahlins alla löften som skulle få sedelpressarna att gå varma.

SvD undrade om rätt personer duellerade och menade att duellen borde stå mellan Reinfeldt och Maud Olofsson. Samma tidning tycker att Sahlin utan S gör rätt och syftar på att Ahlin försvarade vår pressfrihet. Det är tur att Aftonbladet stöttar Mona Sahlin. Det kan hon behöva. Även Expressen tycker att Reinfeldt var för försiktig och att han inte tar jobbkrisen på allvar.

Antagligen är alliansen försiktig i år för att kunna satsa ordentligt nästa år. Oppositionen vill naturligtvis tvärtom. Deras strategi verkar vara smutskastning av alliansen som om valet står mellan ja eller nej till alliansen. Vad de rödgröna vill istället pratas det väldigt lite om. Expressens är helt inne på den linjen. Enligt Expressen är planen följande:

STEG 1: KAPA JOBBFRÅGAN
Reinfeldt talar mycket om att han tar ansvar för ekonomin. Men ju sämre ekonomin går, desto mer ska Social- demokraterna peka på underskotten, allt för att spräcka Reinfeldts ansvarsbubbla.
- Fasaden kommer spricka, säger Luciano Astudillo (S).
STEG 2: SPRÄCKA ANSVARSBUBBLAN
Socialdemokraterna tycker att Fredrik Reinfeldt undviker att prata om jobben, för att han inte kan vända den stigande arbetslösheten. Därför försöker de nu ta över jobbfrågan, vilket märktes i debatten mellan Sahlin och Reinfeldt i tisdags.

Dick Erixon hänger på och tycker att om sossarna ska vinna valet måste de presentera en egen alternativ politisk riktning. Och om man ska storsatsa på bidrag och AMS, måste man också stå för skattehöjningar för låg- och medelinkomsttagarna.

Sossarna får det inte lätt. Det förstår man om man läser vänsterns syn a la Jinge. Argumenten är slut så istället påstår han att de rödgröna är renlevnadsmän i motsats till alliansen som lurar det svenska folket. Det blir säkert en annan ton när vänstern tvingar fram chockhöjningar av skatterna inklusive fastighetsskatten.

Läs även andra intressanta åsikter om Mona Sahlin, duell, reinfeldt, statsminister, politikNo related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Mona Sahlin efter duellen”

 1. Uttalande fran ledande Socialdemokrater om Mona Sahlin.

  Göran Persson Fd Statsminister
  “Man tilltror henne en större politisk kapacitet än hon har. Det är inte så märkvärdigt, det som kommer över hennes läppar. Hennes styrka är inte tänkandet ”

  Lotta Gronning Aftonbladet
  ”Mona Sahlin,en nodlosning som patvingats partiet
  Gröning förklarar att Sahlin inte är någon ideolog, därav de rådslagsgrupper som ska forma partiets framtida politik. Hon menar att det inte bara är ideologin som är Sahlins svaghet, även utrikes-
  politiken, partiets historia och ekonomin hör till hennes svagheter. Ett citat: ”Ett annat område där Mona Sahlin verkligen behöver hjälp är när det gäller den ekonomiska politiken. En bidragande orsak till varför hon misslyckades förra gången att bli partiledare handlade just om hennes ekonomiska erfarenheter. Hon överskattade sig själv som partiledarkandidat genom att ivrigt sträcka ut handen efter ordförandeklubban i tider då landet befann sig i ekonomisk kris”…

  Enn Kokk f.d partisekreterare (S)
  “Mitt intryck av henne – jag har jobbat nära henne under hennes tid som partisekreterare – är att hon agerar mer efter vart hon känner att vinden blåser än efter djupt grundad övertygelse och framför allt kunskap. De gånger hon bad mig om underlag för något, ville hon aldrig läsa några vidlyftiga papper, som hon själv måste tolka; nej, korta sammanfattningar skulle det vara. Hon var ganska lat.”

  - Fd LO-ekonomen och vice Riksbankchefen Villy Bergström(S)
  ”Partiledare MS är inte förmögen att med auktoritet tala om ekonomiska frågor, än mindre tänka kontruktivt om ekonomiska system, därtill är hon för okunnig. Kompetensen i hennes omgivning har stötts ut”.. Bergström säger RENT UT att hon är inkompetent.
  Det gäller inte bara kunskaper i ekonomi, det gäller de flesta frågor Sahlin uttalar sig om.

  Erik Norelius Fd chefredaktor DalaDemokraten(S)
  Nu har åtskilliga socialdemokrater förlorat allt hopp om en valframgång nästa år. Mona Sahlin ses som den slutliga olyckan. Hon tycks sakna politiskt omdöme och alla vet att hon trampar fel även vid sidan av politiken. Läget förvärras¬ av att partiet saknar ett inre politiskt arbete. Hundratals socialdemokratiska föreningar finns bara på papperet. Det har gått så långt att miljöpartister får delta i social¬demokratiska gruppmöten och även dominera dessa.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>