Springnota eller tobleronepolitik är på tapeten igen. Att köpa på kredit och låta skattebetalarna ta notan är Mona Sahlins nya grepp för att vinna valet.

Vad köps? Snabbtåg till Borås från Göteborg och fler kommunala skrytprojekt! Vad nu Göteborgarna ska göra i Borås vet inte jag, men i Borås borde man vara stolta. Mona Sahlin tror att kommunpengarna ska ge fler bidragsjobb men det blir nog skrytbyggen istället.

Att ta från de fattiga och ge till de rika skulle man också kunna säga eftersom kommunerna går bra just nu och ännu bättre nästa år.

Son vanligt nämns inte riktiga jobb som skapas genom växande företag. Att så få företag växer till stora företag bekymrar inte politikerna trots att det är just dessa jobb som ska betala fakturan när den väl kommer. Typiskt drar inte ens Aftonbladet rätt slutsatser när de närskådar arbetslösheten. Det är inte med fler bidrag vi kan betala vår välfärd!

SvD, DN, DagensPs, Expressen, Aftonbladet

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

6 Responses to “Mona Sahlin återinför Toblerone-finansiering”

 1. Om du brydde dig om det minsta om svensk infrastruktur så borde du (liksom infrastrukturministern) veta att Göteborg-Borås är det tredje största pendlingsområdet i Sverige, att effektivt ta sig till jobbet kallar du ”skrytprojekt”!

 2. Varför behöver man åka i 300 km/tim för att hinna till jobbet om man bor i Göteborg?

 3. ”Det är inte med fler bidrag vi kan betala vår välfärd!” Nej, uppenbarligen är det genom att göra det riktigt dyrt att bli sjuk eller arbetslös. Låna pengar för att sänka skatter till de rika tror ni ska ge fler jobb också?!? Kom tillbaka till verkligheten och se hur det ser ut i samhället. 50.000 fler arbetslösa nu med er politik!

 4. Green

  Vet inte vilken din världsuppfattning är. Men ditt inlägg får en att tappa tron på mänskligheten.

  Vad är det som är så fruktansvärt otroligt bra med låta en rödgrön smet åter bygga upp ett bidragsberoende ? Sjukvården som sakta men säkert nedmonterats har knappast något med sittande regering att göra.
  Och vilka är det som är så förbannat rika ? Rika anser jag är de som inte någonsin behöver bry sig om pengar. En skrämmande liten del av totalen som inte är värt att bry sig om. Dem klarar sig alltid
  Nu skall vi andra, även dina sjuka och arbetslösa få betala mer för att kanske få tillbaka lite i form av bidrag.
  Socialdemokrater och kommunister har aldrig brytt sig om sjuka och arbetslösa. Man har löst det med bidrag, förtidspensioneringar, mm. Betänk vilken styrande färg dem hade som sett till att det blivit så här.
  Med det som i värsta fall väntar kommer många kanske tvingas låna pengar för att ha råd med semester eller kanske till och med med julklappar.
  Men uppenbarligen anser du att det är helt ok. Därför kan du få mitt kontonummer och – till att börja med – sätta in 1.000 i månaden av din lön, är väl ungefär så mycket dyrare det kommer bli i början av en röd period för de med mer normal inkomst.
  När du ändå nämner den ökande arbetslösheten. Är det inte så att just Sverige är det land som klarat sig allra bäst att stå emot krisen? Kanske har du också missat vad det berodde på ?

 5. Högerhumbug!

  Hoppas du inte står på någon valbar plats!

 6. Det verkar som Green missar poängen. För att klara vårt välstånd behövs växande privata företag. Först då kan man skapa fler bidragsjobb. omvändningen leder till nytt Grekland.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>