Moderaterna är lite styva i korken. Man häller envist fast vid arbetslinjen med tillägget att skattefinansierade omvårdnadsjobb ska öka och på det sättet ta udden av Juholts kritik. Jag menar att det inte räcker. Som jag skrev i går behövs en uttalad Tillväxtstrategi.

Att det är lönsammare att arbeta än att sitta hemma och rulla tummarna är bra och den inriktningen ska naturligtvis inte brytas. Moderaterna tror att det räcker med att Juholt påstås vilja bryta den trenden. Nu tror jag  Juholt är klokare än så men även så är det lite andefattigt att bara köra vidare med Arbetslinjen.

Väljarna inser att antalet jobb inte räcker  till även efter förväntad tillväxt och utökade vårdjobb. Det behövs fler företag som vill växa, som vågar anställa och som vågar satsa på nya utmaningar. Under tillväxtlinjens skepnad skulle detta vara möjligt, visserligen i strid med socialdemokrater och  LO som båda tycker att löntagare är viktigare än företagare. Men det är företagare som skapar jobben och det vet de flesta väljare.

SvD, DN, Aftonbladet, Ekonomisten, Moberg, Högberg, Bildt, Kent Persson

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Moderaterna skippade Tillväxtlinjen”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Arbetslinjen borde bli Tillväxtlinjen — Mikael Persson

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>