Lite oförtjänt kanske med tanke på Sveriges ekonomiska läge. Men det är historia nu. Anders Borg pratar mycket om tillväxt och att kraften finns i företag som växer. Vad har kommit ut ur hans verkstad?

Egentligen bara skatteavdrag för i RUT och ROT arbetande företag samt nu också sänkt moms för restauranger. Bra så, men för alla hårt arbetande familjeföretag som måste växa för Sveriges bästa händer inget.

Maud Olofsson försökte och det ska han ha kredit för men Anders Borg stoppade alla förslag. Anders Borg pratar men verkar inte tro själv på vad han säger att framtiden ligger i växande företag. Hittills har det bara handlat om strukturella förändringar i det offentliga och lägre skatt för löntagare men någon måste i framtiden vilja anställa löntagare.

Fd Metallordförande Göran Johansson  skriver tillsammans med Björn Elmbrant på SvDs Brännpunkt att det vore dags för socialdemokraterna att ta vid där Anders Borg misslyckas nämligen se till att familjeföretagen blir rika på sina verksamheter. Det är bara på detta sätt som Sverige kan utveckla en god  och hållbar kapitalism.

Vackra och riktiga ord från de som står LO nära. Kanske är LOs blockader mot salladsbarer, snickare och utländska byggare ett minne blott? I så fall borde LO närma sig Anders Borg och påverka honom till mer verkstad eftersom vänsterfalangen inom socialdemokratin spyr galla redan över ordet familjeföretag.

Det är klart att den finansiella oron, nu senast på Irland, är ett hot även mot Sverige. EU-länder bör visa solidaritet med de som har det svårt tycker DN. Visst, finanskrisen är inte över men Anders Borg bör trots detta visa handlingskraft i företagsfrågor i Sverige.

Aftonbladet skriver att Sverige behöver en opposition men hamnar snabbt i strukturfrågor, dvs säga ganska långt från familjeföretagens villkor.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “Många ord i Anders Borgs verkstad”

  1. Det var ett av de mest diskuterade sakerna när jag mötte socialdemokrater i stugorna, hur man skulle ordna så företag växte och frodades, och man fick in lite mer långsiktighet, istället för enbart nya företag som bygger om offentlig verksamhet till privat (primärvården, bilprovning et cetera)

    Samt hur man utbildade så folk hade rätt utbildning, istället för att som nu ha kris med bilingenjörer. Eller hur man tar tillvara och startar nya företag, nya små bioteknikföretag vid nedläggningen i Lund, eller nya företag som får stöd ifrån f.d Ericssoningenjörer i Gävle osv osv osv. Kunskaplyftet var inte riktigt bra för de som var studiemotiverade och ville ha nya jobb, fungerade för dem mycket bra. Hoppas Anders Borg vågar släppa ”inte vår ide” låsningen, och använda ideer förut som faktiskt fungerat, även om det råkat vara under ”fel” regerings styre.

    Landets framtida överlevnad mot Asien mfl kräver stenhårt arbete, inte politiska floskler och kortsiktighet.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Liberaldemokraterna: en ny politik för småföretagare! « Sverige är inte världens navel!
  2. Anders Borg måste börja leverera!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>